Amber Benig
Amber Benig Lifestyle 24 apr 2016 / 08:00 uur

Fajah Lourens: Van honger moet je houden

Fajah Lourens is dé fitgirl van Nederland. Benieuwd naar haar geheimen? Deze liggen nu open en bloot in de schappen.

Fajah begon haar nieuwe levensstijl zo’n drie jaar geleden. „Toen ik klaar was met Expeditie Robinson (2012) was ik enorm afgevallen. Eenmaal thuis mocht ik ineens alles eten. Alles was verleidelijk en lekker en ik kwam snel veel aan. Ik was ontzettend aan het jojoën: vreten, afvallen, vreten, afvallen.” Op dit punt was de actrice en dj niet meer tevreden met haar lichaam en besloot zij hier iets aan te doen.

Te veel informatie

„Drie jaar geleden ben ik begonnen met op mijn voeding te letten en te trainen. Er was alleen zóveel informatie beschikbaar, dat ik niet wist wat ik ermee moest." Fajah vroeg verschillende personal trainers om hulp bij haar nieuwe levensstijl.

De ‘megadyslectische’ Fajah deelde haar work-outtips al langere tijd op haar blog, met nu een boek als resultaat. „Met een boek bereik je toch nét een andere doelgroep, voornamelijk de veertigplussers. En ik wil graag iedereen helpen. Iedereen wil namelijk wel vijf kilootjes kwijt.”

‘Van honger moet je houden’

In haar boek deelt Lourens gezonde recepten. „De calorie-inname van het dieetplan zit onder je caloriebehoefte. Van honger moet je houden! Je kan wel gaan eten als je honger hebt, maar dan kom je niet onder je caloriebehoefte en val je niet af.” Ook geeft zij work-outtips. Hoe je dit alles combineert met een drukke baan? Volgens Lourens is het „geen kwestie van geen tijd hebben, maar van prioriteiten stellen”. Daarnaast geeft Fajah ook uitleg over bijvoorbeeld koolhydraten, suikers en eiwitten. En dit alles in ‘Jip en Janneke-taal’ om het voor iedereen toegankelijk te houden.

Slim body

Fajah is dol op smoothies. In haar boek deelt zij hier verschillende recepten van, bijvoorbeeld die van de slim body-smoothie. Hiervoor heb je nodig:

  • Eén mango
  • Een derde van een watermeloen
  • Twintig verste muntblaadjes
  • Drie eetlepels gewelde gojibessen
  • Twee eetlepels baobabpoeder
  • Eén eetlepel acaipoeder
  • Eén kop rode druivensap

Hoe bereid je dit? Door simpelweg alles in de blender te gooien. Mix dit één à twee minuten tot een gladde massa. Et voilà!

Haar boek, My killerbody dieet, is nu te koop.

Reageer op artikel:
Fajah Lourens: Van honger moet je houden
Sluiten