Amber Benig
Amber Benig Lifestyle 25 apr 2016 / 14:55 uur

Fabel of feit: stopt shampoo na een tijd met werken?

„Je moet je haarproducten na een tijdje vervangen, anders werken ze niet meer.” Je leest het in tijdschriften, op blogs en zelfs je vriendinnen zeggen het. Maar klopt dit eigenlijk wel?

Nee. Shampoo kan na een lange periode iets minder effectief worden, maar je haar kan niet zó gewend aan iets raken dat de werking van het product stopt.

Aha

Celebritystylist Cynthia Alvarez legt dit uit aan de Britse Marie Claire: „Als haarproducten je niet het gewenste resultaat geven, is er waarschijnlijk iets aan je haar zelf veranderd.” Het is bijvoorbeeld droger of de textuur kan veranderen. Dit kan liggen aan je gezondheid, hormoonhuishouding of bijvoorbeeld je menstruatie. Ook kan het komen door temperatuursverandering of de luchtvochtigheid.

Advies

Als je toch het gevoel hebt dat je shampoo en conditioner niet goed werken, kan je kijken naar de behoeftes van je haar. Is het erg droog? Kies een product dat extra voedend is. Heb je veel en dik haar? Kies voor een luchtig product. Zo krijg jij weer die volle bos terug die je gewend bent.

Reageer op artikel:
Fabel of feit: stopt shampoo na een tijd met werken?
Sluiten