Puck Roest
Puck Roest Lifestyle 25 apr 2016 / 08:10 uur

Daarvoor zijn die drukknoopjes op je spijkerbroek

Eens in de zoveel tijd wordt er een vraag gesteld waarvan je niet eens wist dat je het antwoord wilde weten. Zoals waarom zitten er gleufjes aan de onderkant van een Ikea-mok? Of waarvoor dient dat kleine zakje van je spijkerbroek? Gelukkig is er het internet om een antwoord te krijgen op jouw niet zo brandende vraag.

Heb jij je weleens afgevraagd wat het doel is van die kleine drukknoopjes op je spijkerbroek? Als je denkt dat ze er puur zitten voor decoratie, heb je het mis. De knoopjes voorkomen namelijk dat jouw favoriete spijkerbroek scheurt bij de naden. Op deze plekken komt het meeste spanning te staan, daarom is het belangrijk dat dit goed vast zit.

De uitvinding werd gedaan door een Amerikaanse kleermaker en uiteindelijk uitgevoerd door niemand minder dan Levi Strauss, de man achter de beroemde spijkerbroek. In 1873 zou Strauss al patent hebben aangevraagd voor het handigheidje, schrijft Elite Daily.

Weer wat geleerd! Mogelijk komt deze kennis nog een keer van pas bij een pubquiz in de kroeg.

Reageer op artikel:
Daarvoor zijn die drukknoopjes op je spijkerbroek
Sluiten