Andrea Peelen
Andrea Peelen Lifestyle 6 apr 2016 / 15:15 uur

Beautyblogster: gebruik uien voor volle wenkbrauwen

Veel vrouwen willen dezelfde wenkbrauwen als Cara Delevingne. Helaas is een volle bos echter niet voor iedereen weggelegd. Een Indische beautyblogster zegt nu dé manier te hebben gevonden om volle wenkbrauwen te creëren, zonder dat je gekke transplantaties hoeft te ondergaan.

Uien

Volgens haar zijn uien de sleutel tot een volle bos. Op Instagram laat Farah Dhukai in een korte video zien hoe het moet. Ze snijdt een ui in partjes en maakt een roterende beweging over haar wenkbrauwen, zodat het sap in haar haartjes dringt. Volgens haar zorgt de zwavel in de ui ervoor dat de haargroei wordt gestimuleerd.

https://www.instagram.com/p/BDgkcjJq6Tv/

Weinig steun

Of het echt werkt? Het lijkt ons onwaarschijnlijk. Magazine ‘Allure’ ging ten rade bij cosmetische arts Randy Schueller, die het allemaal betwijfelt. „Ik heb nog nooit bewijsmateriaal gezien dat zwavel de haargroei zou stimuleren," aldus de arts. „En als dat waar zou zijn, denk je dan niet dat iedereen al middelen op basis van zwavel zou verkopen voor haargroei?"

Dermatologe Kavita Mariwalla is iets positiever. „Zwavel is essentieel voor je haar," legt ze uit. „Maar het aanbrengen van uiensap betekent niet dat de zwavel automatisch wordt opgenomen in de haartjes."

Misschien moet je toch maar vrede hebben met je bescheiden wenkbrauwen…

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Beautyblogster: gebruik uien voor volle wenkbrauwen
Sluiten