Floor Gijsbertse
Floor Gijsbertse Lifestyle 22 mrt 2016
Leestijd: 1 minuut

Zo strijk je je kleding zonder strijkbout

Je bent al halverwege de laatste hap van je ontbijt en je beseft dat je blouse, top of jurkje alles behalve kreukvrij is. Helaas is de strijkbout foetsie, het rest je niets anders dan met een alternatief te komen. In de categorie ‘life hacks’ trommelt Metro Lifestyle enkele trucs voor je op.

Optie 1: de stijltang

Maak je stijltang schoon met een droge doek (wanneer hij nog niet in het stopcontact zit). Kies de juiste temperatuur, niet te warm! Hang je blouse aan een hanger en begin met strijken.

Optie 2: de haardroger

Hang je gekreukte kledingstuk aan de hanger en zet je föhn op de hete stand. Houd je föhn ongeveer 5 centimeter van het kledingstuk af en föhnen maar! Ben je bijna klaar met föhnen? Schakel over naar de low heat-stand om te voorkomen dat de kreukels snel terugkomen. Deze methode werkt het beste op katoen.

Optie 3: de warme douche

Je kunt je gekreukte goed ook gewoon in de douche hangen nadat je gedoucht hebt. De hete stoom die in de badkamer hangt helpt je kleren om kreukvrij te worden. Hang je kleren vervolgens in een droge ruimte zodat de stoom eruit kan.

Optie 4: sprayen en ophangen

Heb je íets langer de tijd om je kleding kreukvrij te maken? Dan kun je voor de doodsimpele sprayen en ophangen-methode kiezen. Vul een spray met water en hang je gekreukte goed aan een hanger. Spray je kledingstuk in en laat het aan de lucht drogen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.