Amber Benig
Amber Benig Lifestyle 18 mrt 2016 / 15:26 uur

Tips om donkere lippen te rocken

Donkere lippen zijn hot, maar kunnen lastig zijn om te dragen. Hoe doe je dit het beste? Metro Lifestyle zet een aantal tips op een rij.

1. Kies een kleur die bij je humeur past

Er zijn allerlei ‘regels’ over welke lippenstift bij welk huidtype gedragen moet worden. Fijn, maar het allerbelangrijkst is dat jij je er fijn bij voelt! Ga dus voor een kleur die past bij je humeur. Rood wordt vaak gedragen voor een ​vampy, sexy of sophisticated look. Paars wordt vaker geassocieerd met rock-‘n-roll. Wanneer je voor allebei weinig voelt,zijn daar ook nog de chocoladekleuren. Deze zijn een stuk neutraler en staan iedereen.

2. Match met de ondertoon van je huid

Wanneer je je toch aan de richtlijnen wil houden, zijn hier een aantal tips. Mensen met een warme uitstraling hebben vaak een gele, soms olijfgroene ondertoon. Roodtinten complementeren dit. Wanneer je een coole uitstraling hebt, heb je soms een roze en soms en blauwe ondertoon. Hierbij passen paarse tinten goed.

3. Begin licht

Als je die donkere lippen toch nog wat heftig vindt,begin dan licht. Breng je lipstick licht aan, of ga voor een gloss. Mocht je het alsnog niets vinden, kan je het er zo nog vanaf halen.

4. Lipliner

Lipliner zorgt ervoor dat je lipstick niet uitloopt en jij er dus niet als een vampier bijloopt. Ook is het een leuke manier om je lipstick net een ander kleurtje te geven. Je kan gaan voor een matchende liner, of je kan er juist een paar tinten van afwijken. Als laatste optie is daar ook nog een doorzichtige liner.

5. Kwastje

Een nadeel van donkere lipstick is dat fouten lastig te verbergen zijn. Als je deze wil uitvegen, worden ze vaak nog duidelijker. Om dit te voorkomen, kan je een klein lippenseel gebruiken. De kans dat je hierdoor ‘buiten de lijntjes’ gaat, is een stuk kleiner.

6. Concealer

Als je toch een foutje gemaakt hebt, is concealer je beste vriend. Dit is de perfecte manier om kleine foutjes te verbergen. Daarnaast kan donkere, vooral rode, lipstick roodheden in je huid naar boven halen. Pak er ook in dit geval je concealer bij, en bent ready to go!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Tips om donkere lippen te rocken
Sluiten