Amber Benig
Amber Benig Lifestyle 31 mrt 2016 / 10:23 uur

Science says: Hét geheim voor een goed huwelijk

Ben jij dól op je lief? Als jij je aan deze golden rule houdt, is de kans dat jullie lang bij elkaar blijven het allergrootst!

Koppels die niet te veel eisen aan elkaar stellen, hebben de beste basis voor een goed huwelijk of een goede verkering. Wetenschappers van de Florida State University hielden een onderzoek onder 135 stellen die net in het huwelijksbootje zijn gestapt. Zij moesten in een periode van vier jaar om de zes maanden een vragenlijst over hun huwelijk invullen. Tijdens het invullen van de vragenlijst werden de koppels gefilmd. Op basis van de antwoorden én het videomateriaal, konden de wetenschappers de relationele normen en waarden van de lovebirds inschatten.

Face the truth

De leider van het onderzoek, James McNully, legt de uitkomst van het onderzoek uit in het vakblad Personality and Social Psychology Bulletin: „Er zijn grenzen verbonden aan wat je uit een huwelijk wil en kan krijgen.” Wanneer er druk binnen de relatie ontstaat, kan je volgens McNully de realiteit onder ogen komen. „Misschien is jouw partner niet heel sterk op communicatief vlak, maar accepteer dit. Verwacht niet te veel. In sommige situaties is het meant to be om genoegen te nemen met minder en samen lang gelukkig te zijn.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Science says: Hét geheim voor een goed huwelijk
Sluiten