Sabine de Lucht
Sabine de Lucht Lifestyle 10 mrt 2016 / 11:26 uur

Na realistische Barbie, nu ook realistische Ken

Nu het gevecht voor een realistische Barbie is gewonnen, wordt het ook tijd voor een wat minder gespierde Ken. Nickolay Lamm produceerde al eerder een realistische Barbie lijn maar nu is ook Ken aan de beurt voor een make-over.

Geen sixpack

De nieuwe Ken moet het lichaam van een ‘doorsnee’ 19-jarige jongen voorstellen. Om de poppen daadwerkelijk in grote getale te produceren heeft hij 70.000 dollar nodig. Inmiddels is van dat bedrag al 18.000 dollar opgehaald.

„Hij heeft geen sixpack, maar hij heeft wel een flinke dosis humor”, schrijft Lamm op de crowdfundingspagina. In een video waar ‘Boy Lammily’ wordt voorgesteld, vertelt hij dat ook mannen worstelen met hun lichaamsbeeld. Vroeger als scholier wilde hij zelf bijvoorbeeld zo graag een sixpack, dat hij uiteindelijk veel te dun werd door al het trainen. De man die terug staarde in de spiegel, herkende hij niet meer.

De maten zijn gebaseerd op een berekening van een professor van de Universiteit van Michigan. Eenmaal geproduceerd, gaat de realistische Ken zo’n 17 dollar kosten. Elke pop krijgt een eigen online paspoort waar klanten zelf de naam en de baan kunnen kiezen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Na realistische Barbie, nu ook realistische Ken
Sluiten