Alice Boothby
Alice Boothby Lifestyle 4 mrt 2016

Metro Lifestyle test: 7 Day Recharge

Op zoek naar meer energie, focus en geluk? 7 Day Recharge belooft dat je binnen zeven dagen een energiekere versie van jezelf kunt worden. Hoe dan? Metro Lifestyle probeert het uit.

Hoe werkt het

Het programma werkt heel overzichtelijk: nadat je je online hebt ingeschreven, kies je een week uit waarin je aan de slag wilt gaan. Als voorbereiding op deze week lees je het boek ‘Recharge in 7 Dagen’, waarin schrijver en 7 Day Recharge-oprichter Hidde de Vries met behulp van heldere (persoonlijke) voorbeelden uitlegt hoe je met bepaalde tools meer rust in je leven kunt bouwen. Voeding, mindfulness, yoga, meditatie, nachtrust en prioriteiten stellen komen daarbij aan bod.

Wanneer je aan je Recharge week begint weet je door het lezen van het boek al aardig wat je te wachten staat. Op je persoonlijke online pagina vind je alle downloads die je die week nodig hebt: zoals een receptenboek, opdrachten, ademhaling- en meditatieoefeningen en yogavideo’s. Daarnaast krijg je elke ochtend een to-do lijst gemaild. ‘s Avonds krijg je wederom via een email een gentle reminder om de Scorecard in te vullen en je voor te bereiden op de volgende dag. Op deze kaart vul je in welke dagopdrachten je voltooid hebt. Dat is niet alleen een handige stok achter de deur, het geeft je aan het eind van de rit een beetje ook een idee hebt je het hebt gedaan (ik had 89 procent – best goed, toch?).

Is het wat?

Laten we wel zijn: dit programma klonk in eerste instantie als muziek in mijn oren. Natuurlijk wil ik naast mijn drukke bestaan meer rust in mijn bovenkamer en schiet dat zorgen voor mezelf het gros van de tijd erbij in. Na een dag werk kom ik vaak afgemat thuis en sleep mezelf dan tóch naar de kroeg om me de volgende dag nog ellendiger te voelen. Erg effectief is deze levensstijl niet, wel heel leuk.

Dat je die rust en energie niet zomaar in je schoot geworpen krijgt, blijkt gelijk aan het begin van de challenge. Even een paar regels waar ik me aan moet houden:

  1. Elke dag 30 minuten eerder opstaan, zonder snoozen (oh, lieve help)
  2. Elke dag koud afdouchen (zie punt 1)
  3. Elke ochtend twintig minuten yoga, elke avond meditatie
  4. Een week lang veganistisch eten
  5. Alcohol, koffie en suiker zijn uit den boze (zie punt 1 en 2)
  6. Elke dag minstens een half uur (matig) intensief bewegen
  7. Minstens 3 keer sporten
  8. Mediadieet: elke avond om half negen de televisie uit, laptop dicht, telefoon weg

Ik kan je vertellen: deze restricties gaan je niet in de koude kleren zitten. Ik lééf op minstens zes dubbele espresso’s per dag, drink graag een alcoholische versnapering en val geregeld voor de televisie of met mijn iPhone in mijn hand in slaap.

Suiker- en koffieverslaving

Waar ik op dag één nog semi-nonchalant de yoga oversla omdat mijn bed zo lekker ligt, hang ik op dag twee kotsend boven het toilet op werk. Zowel mijn koffie- en suikerverslaving eist zijn tol met grieperige verschijnselen tot gevolg. De eerste dagen zijn écht niet leuk. Ik ben zo slap als een vaatdoek en heb vier dagen lang vanaf een uur of drie ‘s middags urenlang last van migraine-achtige hoofdpijnaanvallen. Ik had altijd het idee gehad dat koffie mijn dag draaiende houdt en zie nu pas in wat er eigenlijk gebeurt als je er cold turkey mee stopt.

Bewegen

Vanaf dag twee begin ik ‘s ochtends fanatiek te yoga-en. Ik rol mijn bed uit en wurm mezelf in een paar basisposities met behulp van mijn digitale yogajuf Femke Zeeman. Ik merk na twee dagen al dat ik op werk veel minder last heb van mijn rug, schouders en nek. ‘s Ochtends heb ik beduidend meer energie dan een snelle epsresso-fix me kan geven (dat zal vast wel in combinatie met die ellendige ijskoude douche zijn).

Geen verleidingen

Vanaf dag vijf voel ik me plots superfit. Ik spring mijn bed uit (geen grap), en trek zowat een sprintje naar werk. Ik kom om van de ideeën en ben meer dan ooit gefocust. Natuurlijk gaat dit met pieken en dalen, maar niet meer zo heftig als de week hiervoor. Een uitdeelronde snoep op de redactie kan ik weerstaan en ik begin die salade’s als lunch best goed te trekken.

Dat gezegd hebbende, kijk ik toch best op tegen het weekend: ik ontbijt/lunch/brunch graag buiten de deur en er zijn weinig mogelijkheden binnen dit veganistische dieet. Als op mijn laatste dag mijn vriend een broodje frikandel met extra veel mayo naast me zit weg te werken en ik wat rozijntjes en amandelen uit mijn meegenomen plastic zak grabbel, voel ik niet perse de drang om óók te snacken, maar verlang ik wel om minder streng te hoeven eten.

Conclusie

Na zeven dagen buffelen kan ik concluderen dat 7 Day Recharge wel écht iets met je doet. Ben ik er daadwerkelijk gelukkiger van geworden? Mwa. Maar ik heb wel geleerd prioriteiten te stellen en dáár mijn energie in te steken en laat die die zes dubbele espresso’s voortaan staan. Althans. Ik beperk het tot één en maximaal twee kopjes per dag. Sommige recepten maak ik nog steeds (zoals die mega lekkere bulgursalade), maar dan voeg ik wel ingrediënten toe, zoals feta. Ik vond het dieet erg streng en persoonlijk zou ik niet gluten-, lactose- en suikervrij kunnen leven en willen eten. Leuk om geprobeerd te hebben, maar ik zou er teveel voor moeten laten.

Of ik 7 Day Recharge nog een keer zou doen? Ja! Dat zeker. Het fijne aan 7 Day Recharge is dat je het programma vaker kunt volgen binnen je pakket. De kans is groot dat ik komende zomer na een drankovergoten festivalweekend of tijdens een stressvolle periode er even een Recharge week er tegenaan gooi om weer een beetje mens te worden en bewustwording te creëren.

Wat kost het?

Erg goedkoop is 7 Day Recharge niet, maar er worden via de site verschillende pakketten aangeboden. Een Quick Start account kost 59,50 euro, een VIP pakket (één jaar lang geldig) 69,50 euro. De eerste twee hoofdstukken uit het boek van Hidde zijn via de site gratis te downloaden en het boek is ook los via de site voor 15 euro te bestellen.

Wil je ook?

Nou, dat is mooi. Want wij hebben flinke korting voor je geregeld! Namelijk: 50 procent (!) korting op de pakketprijs. Zo betaal je nog maar €29,75 voor een Quick Start pakket en €34,75 voor een VIP pakket. Gebruik hiervoor de kortingscode metro2016.

Daarnaast ontvang je sowieso:

– Twee weken gratis trainen bij the Bootcamp Club t.w.v. €15,-
– Gratis entree voor 1 persoon bij Thermen Bussloo t.w.v. €32.5

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste leestips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Metro Lifestyle test: 7 Day Recharge
Sluiten