Floor Gijsbertse
Floor Gijsbertse Lifestyle 24 mrt 2016 / 13:20 uur

Knijpen we puistjes dan al die tijd verkeerd uit?

Sorry knijpers! Maar het schijnt dat we onze puisten al die tijd verkeerd uitknijpen. Voor je het weet heb je de spelregels van het puisten uitknijpen gebroken. En tja, dan moet je op de blaren/bulten zitten.

Volgens de Amerikaanse dermatoloog Dr. Jeffrey Benabio kun je ervoor zorgen dat je puist binnen 72 uur als sneeuw voor de zon verdwijnt, míts je hem op de goede manier ombrengt. Maar dan moeten we eerst onze oude en slechte uitknijpgewoontes de deur wijzen.

Op zijn blog beschrijft Benabio hoe we onze puistjes dan wél moeten uitknijpen. Zo moet je je puistjes niet uitknijpen. Zo zegt hij dat we geduld moeten hebben, en alleen diegenen moeten poppen die klaar zijn om uitgeknepen te worden (met het witte kopje dus). Wanneer een puistje geen wit kopje heeft, dan helpt het duwen, knijpen en porren alleen maar tegen. Knijpen kan ervoor zorgen dat je de puist naar achteren duwt, en er scheuren in de huid ontstaan. Dit zorgt voor een nog grotere en rode knobbel dan het in eerste instantie was.

Dus zie je een wit kopje, dan mag je zachtjes gaan duwen. Totdat je bloed ziet, dan moet je stoppen. Was je handen voordat je een puistje uitknijpt om te voorkomen dat je er bacteriën in komen. Zo, nu weet je hoe het moet!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Knijpen we puistjes dan al die tijd verkeerd uit?
Sluiten