Moïra van Sas
Moïra van Sas Lifestyle 23 mrt 2016
Leestijd: 1 minuut

Hierom mag je nooit wasverzachter gebruiken

Niets lekkerder dan pasgewassen handdoeken, nog fluffy van de wasverzachter. Maar wees niet te gretig met het heerlijk geurende goedje en was er zeker je sportkleding niet mee. Wasverzachter zorgt er namelijk voor dat de goede eigenschappen van sportkleren verloren gaan.

Het fijne van sportshirts en –broeken is dat ze van stof zijn gemaakt die ademt, zweet opneemt en lang droog blijft. Wasverzachter legt een laagje over de vezels van je kleding, waardoor de ademende stof zijn werk niet goed meer kan doen en het zweet op je huid blijft liggen. Dit is niet alleen minder comfortabel, maar zorgt er ook voor dat je sneller stinkt.

Bacteriën

Maar er is meer wat je kunt doen voor een frisse gymsessie. De bacteriën die zich in je shirts en broeken nestelen zijn namelijk zo hardnekkig, dat een gewoon wasje niet altijd helpt.

Probeer je kleding na het sporten zo snel mogelijk te wassen en op een zo hoog mogelijke temperatuur. Hoe langer de bacteriën tijd krijgen om in te trekken, hoe smeriger je shirt ruikt. Op een gegeven moment krijg je de geur er niet meer uit en moet je het shirt zelfs weggooien.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Hierom mag je nooit wasverzachter gebruiken
Sluiten