Gina Pesulima
Gina Pesulima Lifestyle 9 mrt 2016 / 15:35 uur

Helft Nederlandse singles liegt op datingssites

Om beter voor de dag te komen, verdraait meer dan de helft van de Nederlandse vrijgezellen de waarheid bij hun datingprofiel. Vrouwen liegen veelal over hun gewicht, terwijl mannen opscheppen over hun beroep.

Dat blijkt uit onderzoek van de website Datingsitekiezen.nl.

Maar liefst 1.100 vrijgezellen deden mee. 55 procent van hen geeft toe ooit gelogen te hebben, of dat nog steeds te doen. Vrouwen liegen vaker (62 procent) dan mannen (48 procent).

Helft Nederlandse singles liegt op datingssites
Foto: Datingsitekiezen.nl
Helft Nederlandse singles liegt op datingssites
Foto: Datingsitekiezen.nl

Grootse leugens

De nummer één leugen bij vrouwen is zonder twijfel het gewicht. Maar liefst 30% van de leugens bij vrouwen gaat om een aantal kilootjes minder. Bij mannen wordt er vrijwel niet gelogen over het uiterlijk. Slechts 4% van de mannelijke leugens bestaan uit onjuistheden over lengte of gewicht. Zij jokken vaker gaat het over hun beroep (21%) of hobby’s (18%). Opvallend!

Bewerkte of oude profielfoto’s

Maar dat is niet alles, ook de profielfoto van menig vrijgezel is geen zuivere koffie. Ongeveer een derde van de respondenten geeft toe ooit een oude of bewerkte foto te hebben gebruikt om hun profiel aantrekkelijker te maken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Helft Nederlandse singles liegt op datingssites
Sluiten