Amber Benig
Amber Benig Lifestyle 31 mrt 2016 / 17:18 uur

Vijf grote fouten met bronzer en highlighter

We begaan allemaal weleens een gigantische make-upblunder. Metro Lifestyle vertelt jou waarvoor je moet uitkijken met bronzer en highlighter.

Te donker
Kies een bronzer die past bij jouw huidskleur. De bedoeling van bronzer is dat het een natuurlijke schaduw op je gezicht creëert. Als je voor een té donkere kleur gaat, lijkt het niet meer op een schaduw, maar gewoon op een donkere vlek.

Sinaasappel
Let er bij een bronzer op dat deze niet te oranje is. Wanneer je een askleur hebt, lijkt je schaduw natuurlijker. Kies een bronzer met een bruine of grijze ondertoon.

Streep
Zorg dat je bronzer én highlighter goed blendt! Als je dit niet doet, heb je twee strepen op je gezicht.

Glitters
Er is niets mis met een beetje glitter, maar sla er niet in door. Je wil niet op een discobal lijken.

Over je hele gezicht
Ook hiervoor geldt: je wil niet op een discobal of sinaasappel lijken. Breng je bronzer en highlighter dus alleen aan op de plekken waar ze horen. Een bronzer hoort in een 3-vorm op je gezicht aangebracht te worden. Begin op je voorhoofd, tegen de haarrand aan. Breng je kwast vervolgens via je slaap aan onder je jukbeen en eindig op je kaaklijn. Eventueel kun je de bruine poeder aanbrengen aan de zijkanten van je neus, om deze iets smaller te laten ogen.

Highlighter hoort aangebracht te worden op de hoogste punten van je gezicht, om deze naar voren te halen. Breng dit glimmende goedje dus aan op je jukbeenderen. Mocht je er geen genoeg van krijgen, kun je het minimaal aanbrengen boven je wenkbrauw, op het puntje van je neus, op je binnenste ooghoek en op je cupidoboog.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vijf grote fouten met bronzer en highlighter
Sluiten