Floor Gijsbertse
Floor Gijsbertse Lifestyle 28 mrt 2016
Leestijd: 1 minuut

Dit is waarom jij nú je yogamat moet reinigen

Yogafans opgelet! Er is namelijk één detail dat je wellicht over het hoofd hebt gezien en dat kan voor nare gevolgen zorgen. Want wanneer heb je voor het laatst je yogamatje schoongemaakt? Juist ja!

Nu de yogascholen als paddestoelen uit de grond schieten kunnen we gerust zeggen dat wij Nederlanders steeds meer onder de indruk zijn van deze mindfulnesssport. Maar naast dat je je yogakleding na een lesje zweten en broeien in de wasmachine gooit, wat doe je dan met je matje? Specialisten beweren dat een yogamatje een broeinest is van bacteriën. Zo is een gemiddeld yogamatje nog vuiler dan een telefoonscherm of een zitje in het vliegtuig, zo schrijft Weekend. En dat neemt je huid je niet in dank af.

Zo kan de bacterie ‘Propionibacterium acnes’ terrein winnen op je matje, wanneer je deze niet schoonmaakt. Deze bacterie blijft in leven door bepaalde vetzuren die in onze talg (vetachtige substantie die geproduceerd wordt door talgklieren onder de huid, red). Deze slimme bacterie weet daardoor bepaald enzymen aan te maken die onze huid en talgklieren kunnen beschadigen. Jak!

Dus neem voortaan naast een flesje water en een handdoek een antibacteriële spray mee voor de snelle clean fix! Maar als je het echt goed wilt doen kun je je matje elke week even door de wasstraat halen met water en zeep. Hoe? In de video hieronder wordt haarfijn uitgelegd hoe we het rubberen ligapparaat het best schoon kunnen maken. Dat ligt vast een stuk lekkerder bij je eerstvolgende yogales!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.