Amber Benig
Amber Benig Lifestyle 30 mrt 2016 / 12:20 uur

Deze spiegel vertelt jou hoe gezond je bent

Geen zin om naar de dokter te gaan? Met de uitvinding van deze wetenschappers is dat binnenkort niet meer nodig…

Overgewicht, lever-, nier-, of hartproblemen en zelfs psychische problemen. Deze spiegel vertelt jou hoe het ervoor staat met je gezondheid. Sinds 2013 werken zeven verschillende experts aan de slimme spiegel, zo meldt Het Laatste Nieuws.

Hoe werkt het?

De spiegel zit vol met sensoren die gezondheidskenmerken registreren, en omzetten naar medische gegevens. De sensoren kunnen bijvoorbeeld zien of je rookt en kunnen je hartslag en het zuurstofgehalte in je bloed meten. Na een minuut krijg je persoonlijk advies, dat af te lezen is van een LCD-scherm op de spiegel. Dit kan variëren van een advies om langs de cardioloog te gaan, tot het advies om rust te nemen.

Wanneer de spiegel in de schappen ligt en hoeveel deze gaat kosten, is nog niet bekend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Deze spiegel vertelt jou hoe gezond je bent
Sluiten