Floor Gijsbertse
Floor Gijsbertse Lifestyle 8 mrt 2016 / 10:33 uur

Daten? Nederlandse vrouw wil dat de man betaalt

Man versus vrouw. Waar staan wij Nederlandse vrouwen in de maatschappij en hoe traditioneel zijn we op een date? Dat vroeg ook datingsite Lexa zich af in kader van Internationale Vrouwendag. En wat blijkt: de Nederlandse vrouw voelt zich heul gelijkwaardig aan de heren in ons land, máár zijn wel traditioneel.

Mannen scoren volgens de datingsite hoger op de ladder van gelijkwaardigheid met een 7,1. Een verrassing? Nee, misschien geen grote. Maar kijkend naar Europa ligt het gemiddelde van Nederlandse vrouwen die zich gelijkwaardig voelen wel een stuk hoger. Mannen en vrouwen in Nederland scoren met een 6,7 voor het allerhoogst van Europa. Dat terwijl vrouwen in Europa over het algemeen de gelijkwaardigheid van mannen versus vrouwen een 6,3 geven. Een magere voldoende dus.

Traditiegetrouw

Als we kijken naar het daten, dan vraagt 41 procent van de vrouwen de mannen uit. De Nederlandse vrouwen zijn wat dat betreft redelijk traditioneel. Volgens Lexa zijn vrouwen in de leeftijdcategorie van 25 en 34 jaar hier het zelfverzekerdst in.

Wie trekt de beurs?

Na het ‘op date’ vragen volgt de hamvraag: wie betaalt de rekening na het eerste (of tweede) afspraakje? Traditioneel gezien grist de man als eerst naar de beurs. Zo vindt ook de Nederlandse vrouw. Dertig procent van de Nederlandse vrouwen heeft er absoluut geen moeite mee om de rekening te betalen. Maar het merendeel van de vrouwen waardeert het wel als de man voorstelt om hem te betalen.

Het onderzoek werd in samenwerking met Love Geist uitgevoerd onder 9251 respondenten in de leeftijdscategorie van 18 tot 65 jaar. Aan het onderzoek werkte zeven Europese landen mee: Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Nederland, Denemarken, Italië en Spanje. In Nederland werden 1000 singles ondervraagd.

Reageer op artikel:
Daten? Nederlandse vrouw wil dat de man betaalt
Sluiten