Metro
Metro Lifestyle 3 mrt 2016 / 17:35 uur

13 redenen waarom hipsters een ideaal vriendje zijn

De afgelopen jaren bepalen ze het straatbeeld: hipsters. En hoewel sommigen walgen van de bebaarde mannen in skinnyjeans (om maar met een cliché te beginnen), kan de ander er geen genoeg van krijgen. Prima boyfriend material, wel.

1. Hij schuwt vrouwelijke trekjes niet

De hipster doet niet aan genderstereotypen. Romantische dineren bij kaarslicht in dat ene net geopend veganistische pop-upinitiatief om de hoek? De hipster vindt het allemaal best.

2. Bier

De kans is groot dat hij zijn eigen bier brouwt. Sterker nog: wellicht is hij al een microbrouwerij op zijn zolderkamer begonnen. En dat is mooi meegenomen. Speciaalbier in de kroeg is zo goedkoop nog niet.

3. Koffie

De hipster neemt geen genoegen met een simpel bakkie troost. Hij trakteert je op een kop uit de beste koffiezaak van het land en weet je vervolgens urenlang álles te vertellen over de smaak en hoe dat zich verhoudt met de doorlooptijd.

4. Hij is creatief

Of doet alsof hij een creative soul is, natuurlijk. Naast zijn fulltimebaan heeft hij ook nog tijd om zich in te zetten op het creatieve vlak. Hij schrijft, fotografeert, draait, speelt en creëert zich suf. Met zo’n ondernemend persoon is het nooit saai.

5. Hij is fantastisch in bed

Hij gaat niet voor niets twee keer per week naar zowel bikram- als ashtanga-yoga om te zorgen dat zijn lichaam in topconditie is.

6. Gespreksonderwerp

Er is altijd wel wat te bespreken met de hipster. Hij weet als geen ander hoe modern feminisme en de kracht van social media zich dezer dagen tot elkaar verhouden en wat voor effect dit met zich meebrengt.

7. Hij gaat met je mee winkelen

Want dan kan hij zelf ook nog even langswippen bij die ene conceptstore waar duurzaam vervaardigde jeans met de beste ritsen van Japan worden verkocht. Bovendien vindt hij het maar wat leuk om jou te adviseren.

8. Je kan zijn kleding lenen

Bijkomend voordeel van punt 7: je kan ook zijn kleding lenen. Zijn Clarks passen jou met een paar extra dikke sokken ook en dat Noorse vest staat jou oversized fan-tas-tisch.

9. Hij koopt bloemen voor je

Een veldboeket, geen tulpen. Om je daarna te trakteren op een cappuccino met sojamelk. Zo horen zondagen te zijn.

10. Hij plakt je band wel

Want dat doet hij regelmatig ook bij zijn fixie.

11. Hij heeft een bijzonder goede muzieksmaak

Zijn vinylcollectie is jaloersmakend en hij heeft net een nieuwe versterker gekocht waardoor het allemaal nog véél beter klinkt. Hij kan urenlang vertellen welke invloed The Smiths op de hedendaagse indiebands heeft. Bij elke band die jij noemt, zegt hij ‘die heb ik een keer live gezien’ of: ‘ik zag ze in de kleinere venues voordat ze in de Ziggo Dome/HMH speelden.’

12. Hij woont op een toffe plek

Want hij hecht veel waarde aan zijn buurt. Liefst een beetje upcoming, niet teveel yuppen. De wijk moet nog wel een beetje een ‘rauw’ randje hebben.

13. Je zal nooit meer kapot gaan van de ergste kater ooit

Want hij heeft de perfecte remedie. ‘s Ochtends draait hij even een glutenvrije quinoa en tofusalade voor je in elkaar met een tarwegrasshot on the side.

Bron: Metro UK

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
13 redenen waarom hipsters een ideaal vriendje zijn
Sluiten