Alice Boothby
Alice Boothby Lifestyle 9 feb 2016 / 14:19 uur

Plussize model geeft haters koekje van eigen deeg

Jarenlang werd Mar Tarres gepest om haar volumineuze uiterlijk. Wie het laatst lacht, lacht het best: de Peruaanse is gekroond tot sexiest beach babe.

De 28-jarige Mar was het online getreiter zo beu, dat ze besloot een online Facebookcampagne op poten te zetten. Onder de titel ‘Screwed-up Girls Stand up‘ deelt de 28-jarige comédienne foto’s van zichzelf in bikini, motiverende spreuken en snoert ze critici behendig de mond.

Dat Mar niet met zich laat sollen, moge duidelijk zijn. Maar toen ze de titel binnensleepte, was het voor haar helemaal af. Ze liet lokale media weten dat meedoen aan deze competitie voor haar heel belangrijk was. „Men heeft gestemd voor het recht dat alle vrouwen mee mogen doen met zo’n wedstrijd. Ze hebben gekozen voor een ‘normaal’ lichaam. Met cellulitis, putjes, striae, een paar extra kilo en borsten die niet meer zo stevig zijn sinds ik borstvoeding heb gegeven.”

De dikke heeft gewonnen

Na haar overwinning schrijft Mar op haar Facebookpagina: „Dankjewel vrienden, voor al die keren dat jullie je zorgen hebben gemaakt om wat er over mij werd gezegd. Maar blijf alert: we blijven strijden voor het accepteren van diverse lichamen. ‘De dikke’ heeft gewonnen, dat weten we nu allemaal. Zelf als niet-conventionele schoonheid kan je zo’n wedstrijd winnen. Niemand moet ons vertellen wat mooi en wat lelijk is.”

Volgens Daily Mail heeft Mars kroning talloze vrouwen in haar land geïnspireerd. Eén van haar fans schrijft: „Ik hoop dat ik op een dag mijn onzekerheden van mezelf kan afschudden en deze zomer een bikini durf te dragen.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Plussize model geeft haters koekje van eigen deeg
Sluiten