Alice Boothby
Alice Boothby Lifestyle 9 feb 2016 / 10:51 uur

Ontwerper mag vliegtuig niet in vanwege tulband

Juwelenontwerper en acteur Waris Ahluwalia was vanuit Mexico op weg naar de New York fashion week toen hij werd tegengehouden tijdens het boarden. Of hij zijn tulband wilde afzetten. Ahluwalia weigerde en zit sinds maandag vast op het vliegveld.

De 41-jarige man van Indiaas-Amerikaanse afkomst heeft meerdere foto’s op Instagram gedeeld waarop hij zijn wanhoop uitspreekt. „Beste NYC fashion week, ik ben wat laat omdat @aeromexico me niet met tulband wil laten vliegen. Laat de show niet zonder me beginnen", schrijft hij.

Waris Ahluwalia is een Sikh, een populaire religie in India. Het dragen van een tulband is voor mannen een vereiste en het afdoen van de tulband in het openbaar wordt gezien als een schande.

De ontwerper van House of Waris vertelt New York Daily News dat het afdoen van de tulband voelt alsof je al je kleren moet uitdoen. Hij zou meermalen hebben gevraagd of hij zijn tulband mocht afdoen in een afgesloten ruimte, maar het personeel van de vliegmaatschappij gaf hem daar geen toestemming voor. Het was zijn tulband afdoen in de rij van het boarden, of niet.

Model

Als acteur speelde Waris Ahluwalia in meerdere films van Wes Anderson zoals de met een Oscar bekroonde The Grand Budapest Hotel en in de Amerikaanse televisieserie The Carrie Diaries. Hij heeft ook als eerste Sikh ooit model gestaan voor GAP.

De modewereld reageert geshockeerd op het bericht. Hoewel Ahluwalia zelf geen shows heeft deze week, is hij wel een graag geziene gast front row.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ontwerper mag vliegtuig niet in vanwege tulband
Sluiten