Floor Gijsbertse
Floor Gijsbertse Lifestyle 2 feb 2016 / 11:20 uur

Onderzoek zegt het, we leggen de lat te hoog

We willen de to do-lijst afmaken, onze carrièredoelen nastreven en ook een leuke vriendin, zus of vrouw zijn. En dat vinden we verdomde pittig, zo blijkt uit onderzoek. Maar liefst 79 procent van de vrouwen geeft aan de lat te hoog te leggen.

Braaf en beheerst

We zwoegen wat af. En met die scherpe focus op het behalen van onze doelen blijft er weinig tijd en energie over om eens lekker los te gaan, uit de ban te springen. Ruim de helft van de Nederlandse vrouwen zegt haar onverwachte kant niet tot nauwelijks te laten zien aan haar omgeving. Doodzonde! Dit blijkt uit onderzoek van Het Testpanel in opdracht van appelcider drankje Jillz.

Voor het onderzoek zijn ruim 1800 vrouwen in de leeftijd van 20 tot 50 ondervraagd over het wel en wee van hun doelen, streven en strubbelingen. Ruim 66 procent van de vrouwen geeft aan dat ze vinden dat er teveel van hen wordt verwacht.

Go your own way

In hetzelfde onderzoek geeft 77 procent aan dat ze dingen doen die andere van haar verwachten, en niet zelf geïnitieerd zijn. We snappen dat je die baan wilt, en de leukste versie van jezelf wilt zijn. Dat is herkenbaar. Maar laat het los en kies voor jezelf zou een wijs advies zijn voor ons allen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Onderzoek zegt het, we leggen de lat te hoog
Sluiten