Andrea Peelen
Andrea Peelen Lifestyle 5 feb 2016 / 17:10 uur

Oei! Deze personen kregen ineens een raar kleurtje

Sommige producten hebben een ontzettend vervelende bijwerking: je krijgt er namelijk plotseling een gekke kleur van! Waarschijnlijk is een dergelijk ‘ongelukje’ niks nieuws, maar het verschil met vroeger is dat de slachtoffers nu vaak een foto posten op social media van hun nieuwe look. En daar is de producent waarschijnlijk niet zo blij mee…

Metro zet een aantal kleurrijke gevallen op een rij.

Groen

De 27-jarige Kirsty Reeves uit het Engelse Colchester is door haar vader omgedoopt tot prinses Fiona van Shrek nadat ze de zelfbruiner van het merk St. Tropez gebruikte en plotseling groen werd. Het lijkt allemaal de schuld te zijn van een oude flacon, die de medewerker van de winkel uit het magazijn had gevist. „Als er te veel lucht bij de het product komt, verandert het van kleur”, legt Kirsty uit. „Als compensatie kreeg ik een bon van 20 euro, maar niemand neemt echt verantwoordelijkheid, dat is vervelend”, aldus de vrouw.

Roze

Twitter stond op z’n kop toen een meisje uit Engeland een foto online zette van haar compleet roze lichaam. Abi had de badproducten van het merk Lush op een verkeerde manier gebruikt, waardoor ze zo’n drie dagen lang gekleurd door het leven moest. „Het product dat ik heb gebruikt heet ‘Razzle Dazzle’”, zei ze later tegen Metro.co.uk. ,,Het product moest worden verdund met water, maar ik dacht dat het zeep was en heb het over mijn lichaam en gezicht gesmeerd. Drie dagen en meerdere keren in bad gaan verder, ben ik eindelijk van de roze kleur af.” Ze geeft dan ook toe dat het haar eigen fout was. „Het is dom dat ik niet wist hoe ik het product moest gebruiken toen ik het kocht.”

Blauw

Ook in eigen land gaat het nog wel eens mis. De Haarlemse Renske kreeg plotseling een blauwe huid nadat ze een dag lang een coltrui van H&M had gedragen. „Mijn hele lichaam is blauw. En met blauw bedoel ik ook echt blauw fucking blauw-blauw. Niet lichtblauw, gewoon knal-neon, smurfblauw", meldde Renske op de Facebook-pagina van de modeketen. H&M heeft in een reactie laten weten dat ze de coltrui gratis terug mag sturen, maar volgens veel mensen is dat niet genoeg. „Ze zou een compleet nieuwe outfit gratis moeten krijgen", luidt een van de vele reacties.

Alle kleuren van de regenboog

Na de Colorrun in Leeuwarden vorig jaar ging het helemaal mis. De deelnemers slaagden er namelijk niet in om de verf uit hun haar te krijgen. Woedend postte de ene na de andere een foto van de nieuwe haarkleur op Twitter en Facebook, met de vraag hoe ze het goedje in godsnaam uit hun kapsel konden krijgen. De organisator van het evenement was erg geschrokken van alle berichten. De verfleverancier had volgens hen de garantie gegeven dat de verf "afwasbaar" zou zijn. Via de website van de Colorrun konden de deelnemers uiteindelijk via een contactformulier hun schade melden.

Blauw

De Amerikaanse Paul Karason kreeg in 2008 de bijnaam ‘papa Smurf’ toen hij te gast was bij de US Today Show om over zijn aandoening te praten. Hij was vijftien jaar daarvoor namelijk plotseling blauw geworden na het drinken van colloïdaal zilver. Dit goedje werd vroeger veel gebruikt om infecties en verkoudenheden te bestrijden. In 2013 overleed Paul aan een hartstilstand, hij werd 62 jaar.

Oranje

Ook de huid van de kleine Leo Barnett sloeg gek uit nadat hij een hoop wortels had gegeten. Hij heeft namelijk last van een zeldzame aandoening, hyper-beta carotenemia, waarbij het lichaam geen caroteen kan verwerken, de kleurstof die aanwezig is in oranjekleurig fruit en groente. Zijn moeder heeft daarom besloten om zijn dieet aan te passen en geen oranjekleurig voedsel meer op te dienen. Het jongetje heeft zijn eigen kleur inmiddels al weer een tijdje terug.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Oei! Deze personen kregen ineens een raar kleurtje
Sluiten