Floor Gijsbertse
Floor Gijsbertse Lifestyle 29 feb 2016 / 13:00 uur

Met deze trucs kweek je een perzikhuidje in je slaap

De zoektocht naar de perfecte huidverzorgingsproducten kan een grote uitdaging zijn. Het is een complexe kwestie om uit al die producten de juiste voor jouw huid te vinden. Maar er zijn tal van tips om tijdens je slaap een perzikhuidje te kweken. Metro Lifestyle somt ze op.

1. Was je handen

Het mag dan nutteloos klinken, maar in je slaap kun je (bijvoorbeeld) aan je gezicht zitten of krabben. En met bacteriën onder je nagels heb je zo een huidirritatie te pakken. Je kunt ze dus voor de zekerheid maar beter goed wassen, die handen.

2. Was je kussensloop regelmatig

Je kussen is je beste vriend als je ’s avonds onder de wol kruipt. Maar hij is ook de beste vriend van bacteriën, die feest vieren op je ongewassen kussensloop. In je slaap verlies je dode huidcellen, haren en in de kochten van je door je hoofd verwarmde kussensloop is dit een feestmaal voor bacteriën. Was je kussensloop in ieder geval één keer in de week om huidirritatie te voorkomen.

3. Verwijder al je make-up

We weten allemaal dat slapen met make-up slecht voor je huid is. Daarom horen we het er netjes af te halen voordat we gaan slapen. Alles dus! Maar soms is alleen je make-up eraf halen niet genoeg hulp voor een gezonde huid. Zorg dat je een tonic of zachte face wash in huis hebt om je gezicht extra te reinigen. Dit hoeft niet elke avond, maar doe het regelmatig. Bedankt namens je huid.

4. Drink een glas water

Misschien heb je er een hekel aan om ’s nachts uit bed te moeten omdat je moet plassen. Maar je huid en haren zijn dol op een glas water voor het slapen gaan. Want als jij in dromenland bent, zorgen je huid en haar dat het al het vocht kan opnemen zodat het jou een gezonde, stralende haardos en huid cadeau kan geven. Slaap zacht.

5. Slaapstandje

Volgens Women’s Day is de beste slaappositie voor je huid ‘op je rug slapen’. Op deze manier wordt je huid niet in je kussen gedrukt of geplet door je handen. Maar we moeten wel realistisch blijven. We hebben nou eenmaal verschillende soorten slapers: zoals de buik-, zij- en rugslapers, en daar kom je niet zo makkelijk vanaf.

6. Pak die uurtjes

Je voelt zelf het beste wanneer je overdag moe bent en dus te weinig hebt geslapen. Volgens de Britse slaapexpert Neil Stanley kun je rond elf uur overdag het beste voelen of je te weinig of te veel geslapen hebt. Die juiste uren nachtrust (zeven of acht uur) zijn belangrijk voor je lichaam en huid. Want gedurende de laatste drie uren van je slaap kan je huid pas relaxen en verjongen, schrijft Fitness Magazine.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Met deze trucs kweek je een perzikhuidje in je slaap
Sluiten