Floor Gijsbertse
Floor Gijsbertse Lifestyle 16 feb 2016 / 13:20 uur

Ie, dit gebeurt er als je beha’s te weinig wast

Als het aankomt op onze was, dan hebben we allemaal onze eigen routine. Op een gegeven moment moét er gewassen worden. Maar als het aankomt op onze beha’s, hoe vaak wassen we die en wachten we niet te lang?

Slecht nieuws voor alle dames, maar we moeten onze beha’s toch echt iets vaker wassen dan we misschien denken of gewend zijn. Want wanneer je een beha frequent wast, dan voorkom je allerlei ‘smerigheden’. Was je beha daarom na twee á drie keer dragen om de volgende narigheden te voorkomen:

1. Dit trekt dus in je beha

Als je je beha te lang draagt kunnen er zaken als olie, viezigheid, lotion, micro-organismen, schimmel en geurtjes in je beha trekken. Eenmaal op je beha, blijft het ook warm en dichtbij je lichaam. Al deze dingen individueel zorgen niet voor ‘gevaar’, maar samen is dit kluitje een getraind leger dat zich opmaakt om verdere viezigheid te verspreiden.

2. Je beha gaat stinken

Je beha is absoluut geen uitzondering op het gebied van wassen: wanneer je het te veel draagt, dan gaat het stinken. Dit nare geurtje (voor ingrediënten zie punt 1) ruikt niet alleen onfris op je lijf, maar ook je bovenkleding neemt dit geurtje moeiteloos over. Doe hem in de was!

3. Je beha wordt vies

En dan hebben we het niet over de organismen en geurtjes die kunnen ontstaan, maar over het uiterlijk van je beha. We gebruiken allemaal deodorant, maar door het gebruik worden niet alleen onze t-shirtoksels soms wat bleek of gelig, hetzelfde geldt voor onze beha’s. Dit gaat hand in hand met vuil en oliën. Probeer dat er maar eens uit te wassen!

4. Je kunt last krijgen van jeuk of zelfs een infectie

Té lang je beha niet was kan leiden tot huidirritatie. De een is er gevoeliger voor dan de ander. Maar wanneer bacterie zo dicht op de huid worden ‘warm gehouden; geeft het de bacterie gemakkelijk de kans op vrij spel. Twijfel je over gekke plekjes rond je behastreek? Raadpleeg je huisarts.

5. Je tepels raken van slag

Logisch, wil jij in een vies huis wonen? Neen, je tepels dus ook niet. Wanneer je tepels geïrriteerd raken kan deze delicate huid voor heel wat ongemakkelijke en onfrisse situaties zorgen. Je tepels kunnen aanvoelen als kleine schaafwonden en extreem gevoelig zijn. Hoe los je het op? Was je beha’s regelmatig en houd je tepels in de gaten. Wees lief voor je borsten!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ie, dit gebeurt er als je beha’s te weinig wast
Sluiten