Moïra van Sas
Moïra van Sas Lifestyle 15 feb 2016
Leestijd: 1 minuut

Dit is waarom je huilt na de seks

Heb jij ook weleens gehad dat je na de sekspartij met je lover ineens overmand werd door emoties? Heel normaal, huilen na het vrijen, zo stellen onderzoekers.

Dit tranendal heeft zelfs een naam: de post-sex blues. Bijna de helft van de vrouwen krijgt er weleens mee te maken en het is niets om je zorgen over te maken, aldus de wetenschappers.

46 procent van de vrouwen tussen de 18 en 55 heeft ervaring met de blues. 5,1 procent van de vrouwen heeft dit zelfs regelmatig. Hoe intiem je relatie met de jongen in kwestie is, maakt niet uit voor de intensiteit of frequentie van de huilbuien.

Hormomen

De waterlanders heb je te danken aan hormoonschommelingen die veroorzaakt kunnen worden door de vrijpartij. Sowieso zijn vrouwen gevoeliger voor het emotionele effect van seks dan mannen. Het kan bepaalde gevoelens oproepen die je normaal gesproken niet hebt.

De onderzoekers willen hiermee vooral aantonen dat vrouwen zich niet hoeven te generen voor een huilbui tussen de lakens. „We hopen dat vrouwen weten dat ze niet alleen zijn en dat het echt heel normaal is”, aldus dokter Robert Schweitzer tegen Daily Mail.

Dus schaam je vooral niet, de volgende keer dat je je even laat gaan na een intiem moment. En vindt je lover het raar? Leg hem uit dat miljoenen vrouwen hiermee te maken hebben en dat het heel normaal is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.