Floor Gijsbertse
Floor Gijsbertse Lifestyle 15 feb 2016 / 12:26 uur

Dit betekent het etiket van je beautyproducten

We smeren ons suf: bodylotion, reiniger, dag- en nachtcrème of een fijn gezichtsmasker. Maar wat betekenen de ingrediënten op het etiket? Weet wat je smeert, Metro Lifestyle zocht het uit.

Retinol

Dit stofje is een soort Vitamine A en hecht zich als een wonderstofje aan een huidcel. Als het ware spreekt retinol je huidcel aan op het feit dat het jong en gezond moet blijven. Bovendien is het een antioxidant die ervoor zorgt dat je huid minder snel rimpels krijgt en beschermt blijft tegen de schade van de zon. Sommige mensen kunnen niet goed tegen retinol en krijgen juist last van een droge huid of schilfertjes. Geef het een paar dagen de tijd zodat je huid kan wennen. Als het na een paar dagen blijft, stop dan met het smeren van crèmes waar retinol in verwerkt zit.

*Koop nooit een doorzichtig potje met Retinol. De werking vermindert als het in aanraking komt met (zon)licht.

Hyaluronzuur

Deze zuursoort is een lichaamseigen suiker dat vaak aan huidverzorgingsproducten wordt toegevoegd omdat het de celvernieuwing stimuleert, de huid hydrateert en de elasticiteit van de huid verbetert. Alhoewel de naam doet vermoeden dat het een agressief stofje is, juist hyaluronzuur geschikt voor elke huidtype.

Ceramide

Ceramides zijn lipiden (vetten en vetachtige stoffen, red.) die in ons huid en haar zitten. Zo bestaat 40 procent van onze hoornlaag (de buitenste laag van onze huid) uit ceramides. Dit stofje is essentieel voor het reguleren van een gehydrateerde huid. Ceramides worden opgenomen in de bouwstof van de cellen. Daardoor hersteld de huid en wordt de huid beschermd tegen irritatie, omdat het oorspronkelijk een gezonde huid eigen stofje is.

Benzoylperoxide

De naam doet vermoeden alsof dit rechtstreeks uit het keukenkastje komt. Maar als je het op de juiste plekken insmeert doet het precies zijn werk. Dit ingrediënt zorgt ervoor dat je poriën minder snel verstopt raken, doordat het de groei van huidcellen remt en vermindert. Bovendien helpt het de groei van een bacterie die puistjes en acne kunnen veroorzaken. Echter mag een product met dit ingrediënt louter op de puistjes zelf aanbrengen omdat het voor huidirritatie kan zorgen. Een helpende hand om van dat puistje af te komen dus.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dit betekent het etiket van je beautyproducten
Sluiten