Floor Gijsbertse
Floor Gijsbertse Lifestyle 8 feb 2016 / 13:15 uur

Brits label verplicht modellen te eten in contract

Het strenge lijnregime en de daardoor vaak magere modellen blijven voor controverse zorgen. Maar ondanks verschillende Europese wetsveranderingen neemt het Britse modelabel Rose & Willard het heft in eigen handen.

Dinner time!

Wanneer een model geboekt wordt door Rose & Willard, moet ze een maaltijd eten waar het team van de fotoshoot bij aanwezig is. Dit staat in het contract te lezen dat het model ondertekend wanneer ze geboekt wordt door het label.

Oprichtster van het label, Heidy Rehman, predikt in een online essay Our Models Will have No Choice But To Eat’ op Huffington Post waarom ze voor deze drastische maatregel heeft gekozen. Zo zegt Rehman in de essay: „We willen de modellen die voor ons werken beschermen. Daarom hebben we in het contract de eetclausule toegevoegd. Wanneer de modellen hier niet aan voldoen, kan het zijn dat ze niet uitbetaald wordt.”

Dat deze eetclausule drastisch is, beseft ook de oprichtster van het label zich. „Het is een vorm van bemoederen, maar we voelen ons verantwoordelijke om deze jongen rouwen te beschermen in een industrie die hen uitbuit.” Maar wat de modellen moeten eten mogen ze zelf bepalen, vertelt Rehman aan Dazed magazine. „We gaan de modellen niet vertellen wát ze moeten eten Het is voor ons alleen van belang dat ze eten en zichzelf goed verzorgen.”

View this post on Instagram

A behind-the-scenes shot of our brand new collection. The Quellio top & skirt; as worn by the beautiful Veronika. ONLINE NOW. #luxury #luxurious #fashion #instafashion #style #backstage #behindthescenes #fashionshoot #ss16 #pink #nosuitsuits

A post shared by Rose & Willard (@roseandwillard) on

View this post on Instagram

The Xenium top. Featuring opalescent laser cut leather & luxury Italian crepe. #luxury #luxurious #fashion #instafashion #style #stylish #madeinbritain #madeinengland #womenswear #workwear #pink #multicolour #leather #rainbow #white

A post shared by Rose & Willard (@roseandwillard) on

View this post on Instagram

Luxury laser cut leather. Our Calamus top. Made in Britain. #luxury #luxurious #fashion #instafashion #style #stylish #madeinbritain #madeinengland #womenswear #workwear #leather #laser #cut #beautiful #cream #ootd

A post shared by Rose & Willard (@roseandwillard) on

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Brits label verplicht modellen te eten in contract
Sluiten