Floor Gijsbertse
Floor Gijsbertse Lifestyle 18 feb 2016 / 13:24 uur

Ballerina (14) met hijab krijgt Björn Borg-beurs

De 14-jarige Australische studente Stepanie Kurlow droomde er altijd al van om ballerina te worden. Sportmerk Björn Borg maakte op Valentijnsdag haar dromen waar en schenkt haar een beurs, waardoor zij de eerste ballerina met een hijab ooit wordt.

Statement op spitzen

Het sportmerk, vernoemd naar de Zweedse toptennisser, liet weten „oprecht geïnspireerd” te zijn door het verhaal van Stephanie, schrijft The Independent. De ballerina is door het dolle heen, maar wil ook een duidelijk statement maken met haar ‘aparte’ verschijning op de balletvloer.

„Ik ben van plan om de wereld samen te brengen door de allereerste hejab-dragende ballerina te worden. ik hoop mensen te kunnen inspireren om in zichzelf te geloven en hun dromen na te jagen. Ik wil iedereen aanmoedigen om de handen ineen te slaan, onafhankelijk van je geloof, ras of kleur. Ik hoop in een wereld te kunnen leven waar iedereen elkaar accepteert”, vertelt de ballerina in de dop aan de Britse krant.

Het verhaal van de 14-jarige kwam aan het licht toen ze een crowdfundingcampagne lanceerde waarin zij haar verhaal deed over haar bekering tot de Islam en dat het voor haar daardoor moeilijk werd om een professionele ballerina te worden, omdat dat vaak onmogelijk wordt gemaakt voor moslimmeisjes met een hoofddoek.

14-jarige met moed

‘The Game Changer Scholarship’, zoals de beurs heet, is in het leven geroepen om atleten met een buitengewone visie en dromen te stimuleren. Zo vertelt Jonas Lindnberg Navang, marketing director bij Björn Borg aan Independent: „Ze is een echte game changer en een buitengewoon mens. De kracht en moed die nodig is voor een 14-jarige om niet op te geven in een situatie als deze, en mogelijkheden te zien in plaats van problemen, is uitzonderlijk”.

De crowdfundingcampagne van Stephanie om haar droom als ballerina waar te maken loopt nog steeds via de website van LaunchGood.

https://www.youtube.com/watch?v=MYsFBDkH3uQ

Reageer op artikel:
Ballerina (14) met hijab krijgt Björn Borg-beurs
Sluiten