Floor Gijsbertse
Floor Gijsbertse Lifestyle 1 feb 2016 / 15:47 uur

6 x Tips: zo worden je sneakers weer als nieuw

Wat waren ze mooi toen je ze uit de doos trok, die parelwitte sneakers. Maar nu zijn ze grauw, ruiken ze niet meer zo fris als voorheen en heb je ze daardoor iets minder aan. Zonde van die blitse stappers. Metro Lifestyle schiet te hulp!

Zonde dat je sneakers er wat mottig bij staan op de schoenenplank. Er zijn genoeg handige foefjes om je lievelingssneakers weer als nieuw te krijgen. Pen in de aanslag.

https://www.instagram.com/p/9YeNUKgF-T/

Van grijs naar wit

1. Tandpasta

Iedereen heeft het in huis. Het is niet alleen een wondermiddel voor je gebit, maar ook als aankomt op huishoudelijke taken zoals het schoonmaken van je sneakers. Pak een oude tandenborstel en smeer wat tandpasta (zonder gel) op de zolen, langs de zijkanten van je sneaker en op de vuile plekken. Laat het tien minuten intrekken en wrijf vervolgens met een natte doek langs de vlekken. Et voila!

2. Baking soda

Handig voor in het keukenkastje, nog handiger om je sneakers mee schoon te maken. Strooi een beetje bakken soda in een kom en giet er wat lauw water bij. Mix het water tot er een pasta ontstaat. Verdeel het goedje over je leren sneakers (haal de veters eruit). Schrob je sneakers goed schoon met een spons. Verwijder de baking soda met een vochtige doek en je sneakers zien er direct een stuk nieuwer uit.

Van meur naar fris

Ruiken je sneakers lang niet meer zo fris? Dan kun je het beste:

3. Drogerdoekjes
Een aantal drogerdoekjes in je schoenen oprollen. Laat deze een nachtje zitten en haal ze er vervolgens uit. Je schoenen moeten nu al een stuk frisser ruiken.

4. Vriezer

Stop je stinkende sneakers in een zak en laat ze een nachtje blauwbekken in de vriezer. Zet ze vervolgens in de zon te drogen. Als het goed is zijn door de kou alle bacteriën die de vieze lucht veroorzaken gedood.

5. De schil van citrusvruchten

Stop de verse schil van een sinaasappel, grapefruit, citroen of limoen in je sneakers. Deze heerlijke natuurlijke essentiële oliën zijn zo sterk dat het een stuk aangenamer ruikt als je ze de eerstvolgende keer aantrekt.

6. Bacteriedodende kledingspray

Probeer een spray die je ook op je kleding kunt gebruiken (om het lekkerder te laten ruiken) om de bacteriën die de stank veroorzaken te doden. In veel gevallen bieden deze sprays voldoende hulp bij je stankongemak. Al moet je om de zoveel tijd even opnieuw je sneakers aan de binnenkant insprayen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
6 x Tips: zo worden je sneakers weer als nieuw
Sluiten