Floor Gijsbertse
Floor Gijsbertse Lifestyle 25 feb 2016 / 10:30 uur

5 x Simpele manieren om je dag positief te starten

Een paar extra minuten snoozen, een douche van tien minuten. Name it. We beginnen elke ochtend met de wekker en vanaf dat moment draaien we op de automatische piloot. Maar wat nou als we een fijne ochtendroutine hebben, waardoor we onze dag positiever en happier beginnen?

1. Word iets eerder wakker

Al lijkt het een steengoed idee om die paar minuten extra te snoozen, maar voor je het weet moet je haasten om op tijd klaar te zijn. Die ochtendstress is horror. Want als je dan eindelijk de deur uit bent na je sleutels kwijt te zijn, niet ontbeten te hebben en vergeten bent om je haren te wassen ben je al zo gestrest en bezweet dat het een chaotisch begin van je dag is. Bad vibes all over!

2. Leg je telefoon weg

De meesten van ons hebben een wekker op onze telefoon. Maar als je wakker wordt, is het dus helemaal niet zo’n slecht idee om in plaats van je Facebook tijdlijn af te scrollen wakker te worden zonder al die prikkels van Social Media. Want die werkmailtjes (die je ongetwijfeld ook ziet) of alle mensen die je nog op WhatsApp moet beantwoorden is afleiding en stressveroorzaker nummer één op de vroege morgen. Koop een wekker of stel jezelf een doel: geen internet in de ochtend.

3. Kies twee of drie positieve gedachten

Deze taak mag dan iets verder van je bed staan, maar het helpt heus als je het eenmaal eigen hebt gemaakt. Want je hebt ongetwijfeld een lange to do-lijst op de plank liggen, maar laat je niet klein krijgen door stress en negativiteit. Spreek in de ochtend twee of drie positieve gedachten uit als een mantra. Het helpt je om kalm te worden en de zaken positiever te bekijken.

4. Lees iets positiefs

Nu je geen social media meer checkt bij het krieken van de dag, kun je deze gewoonte verruilen voor iets met een positievere lading. Tijdens het soldaat maken van je ontbijt en je kopje thee kun je die mooie reisblog, dat leuke filmpje of je lievelingssite bekijken.

5. Wees realistisch

Die to do-lijst (een mix van werk en privé) hebben we allemaal. Maar wees wel realistisch! Als je in de ochtend een ellenlange lijst onder je neus hebt, word je daar echt niet blijer van. Wat moet dat moet (lees: van uitstel komt afstel), maar de dingen die één dagje kunnen wachten geven je allicht wat ademruimte en minder stress. Worden we blij van!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
5 x Simpele manieren om je dag positief te starten
Sluiten