Floor Gijsbertse
Floor Gijsbertse Lifestyle 5 feb 2016 / 09:00 uur

5 x Mindfulness doe je dus niet zo

We mogen dan massaal aan de superfood zitten. Maar als het aankomt op onze mentale gezondheid, zijn er een aantal zaken waar we rekening mee moeten houden om onze geest fit en fris te houden.

We hebben teveel kopzorgen en stress en gaan daarom massaal aan de mindfulness! Onze mentale gezondheid hangt samen met een steeds vaker voorkomende depressie. In 2014 gaf acht procent van de Nederlanders (dat is ruim 1 miljoen mensen) van twaalf jaar of ouder aan aan een depressie geleden te hebben, schrijft het CBS. Redenen genoeg om mentaal fit proberen te blijven en goed voor je geest te zorgen. Ja, je geest. Houd jezelf blij en mentaal gezond. Dit doe je dus níet door de onderstaande fouten te maken.

1. Jezelf demotiveren

Wanneer je bij de pakken neer gaat zitten wanneer je down voelt, sleept dat je alleen maar dieper dat donkere hol in. Als je merkt dat je je rusteloos voelt en geen zin hebt om dingen te ondernemen, zoek dan iets waardoor je de passie in jezelf terugvindt. Dan voel je je vanzelf weer een stuk beter.

2. Niet genoeg rust pakken

Ben je kapot en doodmoe zonder dat je iets gedaan hebt? Breng sport of een nieuwe hobby aan in je dagelijkse routine. Dat zorgt ervoor dat je energie krijgt, je happier en nuttiger voelt.

3. Zelfdiagnose

Niet doen! Als je gedachten zwart zijn van emoties en je de slechte gedachten niet opzij kunt zetten, ga het dan geen label geven. Je helpt jezelf er niet mee en voor je het weet geef je je over aan deze donkere emoties, terwijl de oorzaak heel ergens anders ligt. Bezoek bij twijfel gewoon de huisarts.

4. Blijf niet hangen in negativiteit

Het klinkt makkelijker dan het is, maar stop met die negatieve gedachten. Leer jezelf vergeven en wees wat minder streng voor jezelf. Kijk niet terug maar vooruit, dat helpt je alleen maar verder.

5. Stel geen onrealistische doelen

Dit is misschien een lastige om toe te geven. Maar zijn de doelen die je jezelf stelt niet wat te onrealistisch? Wanneer je doelen té onrealistisch zijn, geef je jezelf het gevoel alsof je alleen maar faalt. Je bent geen faler, je moet alleen wat realistischer denken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
5 x Mindfulness doe je dus niet zo
Sluiten