Pim Spoor
Pim Spoor Lifestyle 25 jan 2016 / 08:50 uur

Zo overleef je de vrijdagmiddagborrel

Het is dé perfecte manier om je weekend in te luiden en je bouwt ook nog een band op met je collega’s: de vrijdagmiddagborrel. Een vrijmibo kan al snel resulteren in een dronken avond met dito collega’s. Deze tips slepen je erdoorheen.

Om te voorkomen dat je in de lampen gaat hangen waar iedereen (je baas!) bij is, kun je aardig wat voorbereidend werk doen. Uiteraard moet je tijdens de borrel op jezelf blijven letten, maar met deze voorbereidingen kom je een heel eind.

Of je kip lust

Het is nooit slim om te drinken zonder gegeten te hebben. Dus zorg altijd voor een bodem in je buik als je los wilt gaan op de borrel. Kip en yoghurt zijn de beste voeding. Beide etenswaren bevatten veel eiwitten, maar niet te veel vetten. Je voelt je verzadigd, zonder een bomvol gevoel te krijgen.

Glas, geen fles

Dat je wijn niet rechtstreeks uit de fles drinkt, lijkt me logisch. Maar met bier is het een ander verhaal. Je kunt namelijk altijd beter uit een glas drinken. Met een fles(je) zie je minder snel de bodem en blijf je dus lekker ‘tanken’.

Vermoeidheid

Alcohol maakt moe. Als je je vrijdag uitslooft en dus vermoeid aan de vrijdagmiddagborrel begint, zal dat alleen maar sneller gaan. Houd dus in je achterhoofd dat er een borrel aankomt, ga dus die dag niet als een dolle aan het werk.

Vertrek op het hoogtepunt

Spreek met jezelf af dat je niet meegaat naar de kroeg en daar nog een naborrel doet. Vertrek op een goed moment tijdens de borrel zelf. Eenmaal begonnen aan de afterparty, kun je niet meer stoppen.

Neem een watertje

De bekendste tip van allemaal: drink water. Niet alleen tijdens de borrel, maar ook vooraf. Door alcohol verlies je veel vocht, dus een paar extra glazen water is geen overbodige luxe. Zin in ander alcoholvrij vocht? Drink dan in geen geval melk, hier kun je namelijk snel een opgeblazen gevoel van krijgen. Mix je melk later op de dag met alcohol? Dan kan jouw borrel veranderen in een feestje boven de wc-pot.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zo overleef je de vrijdagmiddagborrel
Sluiten