Alice Boothby
Alice Boothby Lifestyle 26 jan 2016 / 13:51 uur

Moet je van shampoo wisselen voor écht gezond haar?

Het is een soort ongeschreven beautyregel: als je een gezond haar wilt, moet je zo nu en dan van shampoo wisselen. Waarom weten we niet zo goed. Volgens haarstylisten is dit klinkklare onzin.

„Het is een mythe dat je immuun kan worden voor een bepaalde shampoo, vertelt haarstylist Shannel Mariano Women’s Health. „Als je plots last hebt van vet haar of juist een droge hoofdhuid, dan komt dat eerder omdat je een verkeerde shampoo gebruikt. Het heeft er niets mee te maken dat de formule niet meer voor je werkt.”

Oorzaak van het probleem

Dus wacht nog even met het weggooien van je vertrouwde shampoofles en ga op zoek naar de oorzaak van het probleem. „Gedurende de winter heb je een meer hydraterende shampoo nodig. Kleur je je haar? Kies dan voor een herstellende shampoo, het liefst zonder sulfaten. Een volumeshampoo kan wonderen verrichten voor vrouwen die last hebben van haaruitval na een zwangerschap.”

Niet te vaak wassen

Wat heel belangrijk is, is om je haardos niet elke dag te wassen. Als je vaak sport, ben je geneigd om na elke training je haar grondig te wassen. Doe dat juist niet! Volgens haarstylist Paul Labrecque bestaat zweet slechts uit water en viezigheid. Het is niet vet. „Je kunt veel beter droogshampoo gebruiken na het sporten, als je per se iets in je haar wilt hebben.” Zo voorkom je dat je hoofdhuid te vaak wordt gewassen, wat zorgt voor vet haar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Moet je van shampoo wisselen voor écht gezond haar?
Sluiten