Elena van Doorn
Elena van Doorn Lifestyle 12 jan 2016 / 14:15 uur

Klompen met hakken: zou jij het dragen?

Dirk Poffers uit Hellendoorn maakt klompen. Hij wil graag het oude ambacht in stand houden. Maar, dat hij ook wel in is voor wat vernieuwing, dat heeft hij wel bewezen met zijn zelf ontworpen naaldhakklompen.

Twaalf centimeter zijn ze, de hakken onder de oerhollandse klomp. Een kennis van Poffers daagde hem uit. „Natuurlijk kan ik dat,” dacht de Hellendoorner.

„Uitdagingen met klompen ga ik nooit uit de weg,” aldus Poffer tegen Tubantia. Hij ging ooit op les bij een klompenmaker, omdat hij het ambacht niet verloren wilde laten gaan. „Ik loop altijd op klompen, maar merk om me heen dat het dragen van klompen als iets oubolligs wordt gezien.”

Molen, kaas, tulpen…

Als er iets nooit gaat vervelend dan zijn het wel vrouwen met hakken, maar of de trend ook aan gaat slaan? „Misschien dat de naaldhakklompen bij vrouwen verandering kunnen brengen aan het oubollige karakter,” aldus Poffers. „Nederland staat in het buitenland nog steeds bekend om de molens, kaas, tulpen en klompen. De klompen moeten fier in dat rijtje blijven staan.”

Dirk Poffers is ambachtelijk klompenmaker. Hij doet regelmatig demonstraties om het ambacht in de praktijk te laten zien.

Zou jij ze dragen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Klompen met hakken: zou jij het dragen?
Sluiten