Metro
Metro Lifestyle 29 jan 2016 / 13:39 uur

Ik onderging ’n facial voor m’n vagina en zo was het

Het is een nieuwe trend in beautyland, overgewaaid vanuit Amerika: de vajacial. De naam zegt het eigenlijk al, het is een facial, maar dan down under.

Waxsalon Delete biedt de intieme behandeling als enige in Nederland aan en wij waren uiteraard reuzebenieuwd. Ik* ging met de billen bloot en testte de vajacial voor jullie.

Spannend? Nogal ja. Je ligt immers niet elke dag in je blote foef op een behandeltafel. De vajacial begint met een Brazilian wax. Alle haartjes worden zorgvuldig weg geharst door de zogenaamde Wax Angel. Iets wat ik vaker heb laten doen, maar wat toch elke keer weer doorbijten is. Gelukkig doen de meiden die hier werken niets anders en weten ze precies hoe ze het waxen zo comfortabel mogelijk kunnen maken.

‘Doet het pijn?’

Na het waxen, is het tijd voor de vajacial. Tijdens de behandeling wordt je hele schaamstreek gecheckt op ingegroeide haartjes, puistjes en mee-eters en wordt je huid gereinigd. Relaxed? Not so much. „Doet het pijn?”, vraag ik gauw nog. Die vraag wordt beantwoord als ik het naaldje zie waarmee mijn ingegroeide haartjes verwijderd zullen worden. Tandjes op elkaar.

Eerlijk gezegd valt de pijn me reuze mee. Het feit dat een onbekende vrouw met haar neus zo ongeveer ín mijn vagina zit, baart me meer zorgen. Dit is niet voor de preutse vrouwen onder ons. Met uiterste precisie prikt ze de haarzakjes open die verstopt zitten of waar een haartje vastzit. Au! „De meeste meiden hebben een paar ingegroeide haartjes die blijven terugkomen. Die haal ik weg en met een beetje geluk ben je er na de vajacial vanaf”, vertelt het meisje me enthousiast.

Het naaldje mag aan de kant en het ergste is achter de rug. Ik merk dat ik het inmiddels totaal niet meer ongemakkelijk vind en we kletsen over koetjes en kalfjes. Mijn onder handen genomen huidje wordt ingesmeerd met een zachte crème en natte washandjes zorgen voor verkoeling. Dit wordt het ‘relaxmoment’ genoemd. Door het vele kletsen, gaat het relaxen echter een beetje aan me voorbij.

Bleke anus

De laatste stap roept weerstand bij me op, maar ik heb afgesproken alles lijdzaam te ondergaan, dus dat doe ik. Mijn kale schaamstreek wordt namelijk ingesmeerd met een blekende crème. Tegen pigmentvlekjes, zo is de uitleg. „Ik kan hem ook op je anus aanbrengen”, probeert ze nog. Een gebleekte kont is nou niet bepaald waar ik voor kwam, dus ik sla het aanbod vriendelijk af.

Het zit erop. Ik heb in totaal drie kwartier met mijn benen wijd gelegen en ik moet eerlijk zeggen dat het me reuze meeviel. Voorwaarde is wel dat je je gêne thuis laat. Mijn huid is niet alleen haarloos, maar ook echt gladder. Het is nog wat rood, maar dat trekt binnen een paar uur weg.

Scrubben

Vier weken later maak ik de balans op. Inmiddels zijn er alweer wat haartjes teruggegroeid, maar van ingegroeide haartjes heb ik geen last meer gehad. Ik heb dan ook braaf drie keer in de week gescrubd en het middeltje dat ik meekreeg tegen ingegroeide haartjes gebruikt.

Zou ik het nog een keer doen? Waarschijnlijk niet. Ik vind 19,95 euro (29,95 als je de Vajacial los boekt) voor een behandeling vrij duur en een bezoekje aan de schoonheidsspecialiste is toch een stuk relaxter. Toch raad ik het iedereen aan die last heeft van een onrustige huid en ingegroeide haartjes. Daadwerkelijk elke oneffenheid wordt aangepakt en het geeft je huid een flinke boost. Wil je maximaal resultaat? Volg dan wel braaf de voor de voor- en nazorgtips op.

Wat? De VajacialWaar? Delete Professionals in Waxing waxbarPrijs? 19,95 in combinatie met een Brazilian wax. Anders 29,95

* De Metro Lifestyle-verslaggever in kwestie wil liever niet haar naam boven het artikel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ik onderging ’n facial voor m’n vagina en zo was het
Sluiten