Alice Boothby
Alice Boothby Lifestyle 24 jan 2016
Leestijd: 1 minuut

Heb jij al last van een smartphone-pink?

Overmatig smartphone-gebruik is nooit goed, laten we wel zijn. We kennen de verhalen over de straling en de slapeloosheid die je ervan kan krijgen. Maar wist je ook dat intensief gebruik je pink kan aantasten?

Het is een kwestie van hoe je je smartphone vasthoudt, natuurlijk. Maar klem jij je telefoon vast door je pink om de onderkant van je telefoon te krullen? Dan is het uitkijken geblazen. De laatste tijd verschijnen er schikbarend veel foto’s op social media van mensen die merken dat hun pink scheef begint te staan.

Vooral op de foto van Lucy Purnell is het goed te zien: de pink van haar rechterhand staat veel meer naar buiten toe dan zou moeten. Zij claimt dat dit komt omdat ze haar telefoon intensief gebruikt.

En ze blijkt lang niet de enige te zijn:

Daily Mail sprak Tim Allardyce, fysiotherapeut en osteopaat, over het groeiende pink-probleem. Hij bevestigde dat het regelmatig gebruik van telefoons serieuze problemen kan veroorzaken. „Op korte termijn kan het pijn doen aan gewrichten in de hand”, vertelt hij. „Maar op langere termijn kunnen vingers overbelast raken, vingergewrichten kunnen verkrampen en er kan slijtage optreden.”

Volgens Allardyce is er geen reden tot paniek. Maar wil je je vingers de komende jaren in een onberispelijke staat houden, dan doe je er wijs aan om geen ellenlange emails via je telefoon te sturen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.