Pim Spoor
Pim Spoor Lifestyle 19 jan 2016 / 18:32 uur

Filippa K duurzaamst volgens H&M en ELLE

De duurzame shoppers onder ons moeten dit jaar bij Filippa K zijn. Het kledingmerk heeft namelijk de jaarlijkse H&M and ELLE Conscious Award ontvangen.

Tijdens het Zweedse ELLE-gala op 15 januari werd de prijs aan het Zweedse merk uitgereikt. Om duurzaamheid binnen de kledingindustrie onder de aandacht te brengen, is deze prijs in 2007 in het leven geroepen. „Met de H&M and ELLE Conscious Award van dit jaar willen wij een merk vieren dat zich vanaf het begin met duurzaamheid bezighoudt”, vertelde Catarina Midby, duurzaamheidsmanager bij H&M, tijdens de uitreiking.

Typisch Scandinavisch

Voor wie Filippa K niet kent, het is opgericht in 1993. Het merk verkocht zijn kleding alleen in Europa, voordat het in 2008 de eerste winkel in San Francisco opende. De stijl is typisch voor een Scandinavisch merk: minimalistisch, simpel en strak. In Nederland vind je het merk in Amsterdam, onder meer bij De Bijenkorf en in de P.C. Hooftstraat, Rotterdam en Den Haag.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Filippa K duurzaamst volgens H&M en ELLE
Sluiten