Pim Spoor
Pim Spoor Lifestyle 8 jan 2016
Leestijd: 1 minuut

Chanel vs. Chanel: oorlog op Instagram

Dan ben je één van ’s werelds oudste modehuizen met een waarde van 6.25 miljard euro en dan moet je vechten om het Instagramaccount @chanel. Dat is namelijk al in gebruik.

Chanel x 3

De jacht op wannabe-Chanels gaat door met Chanel Bonin, een 20-jarige uit Vancouver. De Canadese bezit sinds 2011 het account @chanel. Daardoor post designermerk Chanel sinds oktober 2014 onder de naam @chanelofficial. Al eerder won het Franse modelabel een rechtszaak tegen Chanel Jones, een saloneigenaar uit Indiana. Jones zou opereren onder de naam van het modehuis.

En nu?

Er heeft zich in het geval van Chanel Bonin nog niets in de rechtszaal afgespeeld, Instagram vormt het strijdtoneel. Zo is het account van Chanel Bonin al geblokkeerd en twee weken later gereactiveerd. Maar 7 januari trof het account van Bonin het noodlot. Nadat ze op een link klikte, werd haar account omgezet in @chanel827372. Het account @chanel wordt beheerd, maar is niet in gebruik. Zal dit het werk zijn van Der Keiser (of een ingehuurde techneut van Karl Lagerfeld) of is er een derde in het spel?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Chanel vs. Chanel: oorlog op Instagram
Sluiten