Floor Gijsbertse
Floor Gijsbertse Lifestyle 28 jan 2016 / 14:28 uur

Barbie heeft er een plussize zusje bij

Barbie kreeg een tijdje geleden al plat schoeisel – eindelijk geen hakken meer – maar krijgt er nu ook drie zusjes bij voor de nieuwe Fashionistas-collectie van het poppenmerk. Opvallend is dat ditmaal de poppenlijfjes veel weg hebben van echte vrouwenlichamen. Hoera!

Lees ook: Barbiereclame maakt korte metten met stereotypen

De poppen hebben niet alleen drie verschillende lichaamsvormen (lang, ronde vormen en klein), maar hebben ook verschillende huidskleuren, haarstijlen en uiteraard outfits. Zelfs Barbie doet niet aan body shaming, en gooit het over de moderne boeg: body acceptance.

Brede kijk op schoonheid

„Wij geloven dat we de verantwoordelijkheid hebben jonge meisjes en ouders een bredere kijk op schoonheid te geven. De verscheidenheid aan lichaamsvormen, lengtes, huidskleuren en modestijlen geeft meisjes nog beter de mogelijkheid om de pop uit te kiezen die hen het meest aanspreekt”, aldus Evelyn Mazzocco, senior vicepresident en global general manager bij Barbie, in persbericht.

Keuze genoeg

De Fashionistas-collectie bevat in totaal vier lichaamstypes (het origineel en de drie nieuwe), zeven verschillende huidskleuren en 22 oogkleuren. En wisten jullie al dat Barbie stiekem al bijna tot de groep van de zestigers behoort? De originele Barbie is namelijk al 57 jaar.

De collectie is vanaf maart te koop via de website van de pop.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Barbie heeft er een plussize zusje bij
Sluiten