Pim Spoor
Pim Spoor Lifestyle 4 jan 2016 / 13:14 uur

6 Tips tegen kerststress

Ben jij de pineut die dit jaar het kerstdiner moet organiseren? Was het te druk op werk waardoor je last minute moet kerstshoppen? Maak je niet druk, met deze tips voorkom je kerststress.

Kerst hoort leuk en gezellig te zijn, maar levert vaak stress op door geregel en inkopen. Het kerstfeest moet natuurlijk perfect zijn, dus jij voelt de druk. Misschien moet je even rustig aan doen. Metro Lifestyle helpt je graag op weg met wat tips.

Sloof je niet uit

Dit geldt dan ook voor alles. Je hoeft niet die perfecte tafelschikking te hebben of die ontzettend mooie, maar onhandige jurk te dragen. Je mag je best opdoffen, maar het is een kerstfeest, geen catwalkshow.

Plan je kookmomenten

Als je toch dat moeilijke kerstrecept wilt maken, doe dan voorbereidend werk. Zorg ervoor dat je de kalkoen alleen nog in de oven hoeft te stoppen. Totdat je het geluid van je kookwekker hoort, kun je relaxen en je mengen met de gasten.

Santa’s little helpers

Niemand kan in zijn eentje een heel kerstfeest in elkaar flansen. Schakel je vriend in, of regel een paar helpgrage familieleden. Niet te veel mensen, want je moet wel naast elkaar in de keuken kunnen werken.

Houd je aan het budget

Cadeaus kopen is leuk, maar december is al een dure maand, dus ga niet over je cadeaubudget. Zo voel je je niet bezwaard tegenover anderen en houd je geld in je zak.
Ook voor het eten is het belangrijk dat je niet te veel in huis haalt. Is de groep toch te groot en wordt het te duur? Vraag dan of mensen iets meenemen.

Praat niet over problemen

Kerst staat voor gezelligheid en liefde. Uit alsjeblieft niet je frustraties over de politiek, geldzaken, je zieke hamster of de relatiesituatie van je bestie. Niemand wordt daar vrolijk van.

Take a break!

Soms voorkom je stress gewoon echt niet. Zorg dat je eventjes een luchtje gaat scheppen, zonder dat je je rol als gastheer of –vrouw verwaarloost.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
6 Tips tegen kerststress
Sluiten