Moïra van Sas
Moïra van Sas Lifestyle 3 dec 2015 / 15:20 uur

Zo ruikt het altijd fris in huis

Vieze geurtjes in huis kun je bestrijden zoals Roy Donders dat doet, met een pannetje wasverzachter op het vuur. Robijn waarschuwde onlangs echter voor de gevaren van dit trucje. Het koken van wasverzachter zou slecht zijn voor de gezondheid.

Bovendien zijn er genoeg manieren om je huis lekker te laten ruiken met behulp van moeder natuur. Metro Mode ging op zoek naar de beste manieren om de hele winter in een heerlijk geurend huis door te brengen.

Pannetje op het vuur

Een steelpan met wasverzachter is dus geen goed idee, maar de natuurlijke variant werkt ook prima. Vul een pan met water, kaneelstokjes en eventueel sinaasappel of citroen en breng het aan de kook. Je kunt naar smaak ook kruidnagel of andere specerijen toevoegen. Na een paar minuten ruikt je huis naar kerst.

Verwarming

Zet een aantal diepe borden op de verwarming en giet hier schoonmaakazijn en een paar druppels citroenolie aan toe. Wanneer de azijn warm wordt, verdringt het vieze luchtjes in huis. Een stuk minder heftig dan de chemische luchtverfrissers.

Kruidnagel

De geur van kruidnagel zorgt voor een instant kerstgevoel. Prik voor een natuurlijke toiletverfrisser wat kruidnagels in een sinaasappel en leg deze op de wc.

Sinaasappel

Je kunt ook een kaars maken van een holle sinaasappel. Hij werkt niet zo lang als de geurkaarsen die je gewend bent, maar lekker ruikt het wel!

Gedroogd

Gedroogde kruiden en bloemen geven voor langere tijd een subtiele, lekkere geur af. Vul kleine katoenen zakjes met je favoriete bloemen en kruiden en leg ze tussen je kleding of handdoeken.

Baking soda

Vloerbedekking en tapijten kunnen, zeker als je huisdieren hebt, erg muf ruiken. Strooi een kopje zuiveringszout (baking soda) op je tapijt, laat het een nachtje intrekken en zuig het op met de stofzuiger. Dit werkt trouwens ook voor je matras.

Reageer op artikel:
Zo ruikt het altijd fris in huis
Sluiten