Carolien Tsao
Carolien Tsao Lifestyle 14 dec 2015
Leestijd: 1 minuut

Paracetamol zinloze pijnstiller tijdens griep

Met dit weer heb je ‘m al gauw te pakken: de griep. Precies de reden dat de strippen paracetamol erdoorheen vliegen, maar uit onderzoek blijkt je ze net zo goed in de kast kan laten liggen.

Geen verschil

Tijdens de studie van de Medical Research Institute of New Zealand kregen veertig zieken gedurende vijf dagen paracetamol toegediend. De andere veertig moesten het doen met placebo’s. Wat blijkt? Paracetamol is geen partij voor hoofdpijn en koorts. Tussen de twee onderzoeksgroepen werd achteraf geen enkel verschil ontdekt in lichaamstemperatuur en hoe ziek de personen zich voelden.

Uit andere onderzoeken blijkt dat dieren met griep zelfs slecht reageren op de pijnstiller. Het virus kan namelijk erger worden en de dieren zouden meer kans hebben om eraan te sterven. “Gelukkig geldt dat niet bij mensen”, vertelt Dr. Irene Braithwaite van het Nieuw-Zeelandse onderzoeksteam. “Uit onze resultaten blijkt dat paracetamol niet schadelijk is, maar tijdens een griepje geen voordelen heeft.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Paracetamol zinloze pijnstiller tijdens griep
Sluiten