Floor Gijsbertse
Floor Gijsbertse Lifestyle 25 dec 2015 / 08:00 uur

Model maakt comeback met één been

De 27-jarige Amerikaanse Lauren Wasser werd in 2012 plotseling ziek. De blonde schone uit LA bleek niet zomaar een griepje onder de leden te hebben, haar been werd geamputeerd als gevolg van een bacterie door haar tampons. Nu, drie jaar later, maakt ze een comeback als model mét een prothese.

In 2012 werd Lauren met haar gezicht op de badkamervloer aangetroffen in haar appartement. Lauren was ongesteld, gebruikte tampons en heeft hierdoor een bacterie opgelopen die haar het Toxische Shocksyndroom heeft bezorgd. Het syndroom, ook wel TSS, is een zeldzame maar gevaarlijke infectie die door twee typen bacteriën kan worden veroorzaakt: uit de neus en de vagina. Het materiaal van de tampons heeft ervoor gezorgd dat de bacteriën een fijne ruimte hadden om een infectie te veroorzaken, schrijft Independent.

View this post on Instagram

📷 @cassblackbird … You are awesome! 🙌🏼

A post shared by Lauren Wasser (@theimpossiblemuse) on

Op de operatietafel

Voordat Lauren het wist lag ze op de operatietafel en werd haar rechterbeen geamputeerd. Alsof dat geen klap genoeg was, overwogen de artsen ook haar linkerbeen te amputeren om de infectie te stoppen. Maar gelukkig is dat haar bespaard gebleven, ze heeft alleen haar tenen niet meer. Wel hebben de artsen haar verteld dat het been er mogelijk nog af zal moeten, als de infectie weer doorbreekt.

Na haar zware operatie was modellenwerk wel het laatste waar ze aan moest denken, vertelt de Amerikaanse aan Independent. Nu is Wasser terug waar ze voor haar operatie was. Fit, blij en weer voor de camera. Zo hengelde zij een grote modellenklus binnen als hét gezicht voor de Nordstrom feest- en vakantiecollectie. „Dat moment was prachtig! Die dag was magisch omdat ik me zo mooi en geaccepteerd voelde door een bedrijf dat zo trots was om mij met mijn gouden been te hebben.”

View this post on Instagram

Super stoked to see this out!😁Huge moment for me & @fotofetish…my first real job back in the modeling game❤️ We both cried that day face timing my mom @pamelareneecook on set in disbelief to have even been chosen for the @nordstrom Holiday catalog 🎄🎁🎉✡ thank you @nordstrom 💯❤️

A post shared by Lauren Wasser (@theimpossiblemuse) on

Zware tijd

Maar hoe rooskleurig het er nu uitziet is het zeker niet altijd geweest in de maanden en jaren na haar operatie. Zo vertelt Lauren aan de krant „Het was te donker in mijn hoofd, het was voor mij onmogelijk om een toekomstperspectief te zien. Ik spendeerde vier maanden in het ziekenhuis en acht maanden in een rolstoel. Ik probeerde vooral te overleven.” Toen kwam haar vriendin en fotografe Jennifer Rovero in beeld, „Tijdens mijn herstel ontmoette ik mijn vriendin die mij dwong om mee te doen aan haar zogeheten ‘fototherapie’. Daardoor zag ik mezelf in een nieuw licht. Ik wist dat ik een platform moest creëren, en dat ik moest doen wat ik kon om een andere kant van schoonheid te laten zien.”

Lauren wil mensen bewuster maken van de gevaren van deze bacterie en de stoffen in deze ‘giftige’ tampons. „Ik ben blij dat deze dialoog nu is gestart. Het voelt alsof er nog zoveel moet gebeuren om mensen hiervan bewust te maken. Tot die tijd blijf ik mijn verhaal verspreiden.”

https://www.instagram.com/p/5_araeMc4e/

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Model maakt comeback met één been
Sluiten