Floor Gijsbertse
Floor Gijsbertse Lifestyle 14 dec 2015

Louboutin cast eerste plussize model

Schoenen- en beautylabel Christian Louboutin is overstag. Voor hun hagelnieuwe campagne heeft het merk voor het Franse plussize model Clementine Desseaux gecast. De Franse schone is te zien in een video van het merk, waar zij de nieuwe Rouge Matte Velvet lippenstift aan de man brengt.

Lippen getuit

In de video lacht, flirt en draait Clementine zwoel rondjes voor de camera. Met deze doorbraak zet Louboutin haar beste beentje voor op weg naar zelfacceptatie. De schoonheidsnorm is aan het veranderen in de mode-industrie en godzijdank geldt dit ook voor Louboutin, dat naast Marc Jacobs (Beth Ditto liep mee in de SS16 show tijdens New York Fashion Week) een van de eerste grote merken is dat kiest voor plussize schoonheid.

„De schoonheidsnorm is aan het veranderen en verschillen die voorheen als zwaktes werden gezien zijn nu krachtige eigenschappen. Toen ik nog in Frankrijk werkte was het niet makkelijk om curve te zijn én sproetjes te hebben. Nu het schoonheidsideaal aan het veranderen zijn er steeds meer merken die meisjes in de spotlights willen zetten die ‘anders’ zijn”, vertelt Clementine aan The Daily Mail.

De Franse schone benadrukt dat deze verandering in de industrie niet alleen voor curvy modellen of voor vrouwen met sproetjes een verandering betekent, maar dat het voor alle vrouwen geldt.

Bekijk de campagne hieronder.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Louboutin cast eerste plussize model
Sluiten