Gina Pesulima
Gina Pesulima Lifestyle 30 dec 2015
Leestijd: 1 minuut

In 2016 ga ik het anders doen: van dromen naar daden

2016 is bijna hier en dan begint het bij iedereen te kriebelen, want wat gaat het nieuwe jaar ons brengen? Een geweldige baan met dito salaris, een meeslepende nieuwe verliefdheid en/of die langverwachte once-in-a-lifetime wereldreis?

We overwegen allemaal weleens om het totaal anders aan te pakken, maar vaak doen we niets. En dat is zonde. Maar hoe dan, van dromen naar daden? Nou zo:

1. Benoem je droom

Wat wil je precies? Zoek het uit en schrijf het op. Let wel: zorg ervoor dat je droom realiseerbaar is. Zo voorkom je onnodige teleurstellingen en blijf je ten allen tijden gemotiveerd. Oftewel: recht op je doel afgaan. En dat is belangrijk.

2. Stippel een plan uit

Voorbereiding is essentiel bij een verandering. Groot of klein. Investeer dus al je tijd, energie en aandacht in het formuleren van jouw masterplan. Dit is voorpret.

3. Praat erover

Deel je droom met anderen. En win advies in. Tip: verzamel mensen om je heen die achter jouw plannen staan. Zo ontstaat er (nog) meer enthousiasme, ga je er zelf (nog) meer in geloven: gaat jouw droom (nog) meer leven. En zo kan je oma er langzaamaan aan wennen dat haar kleinkind(je) verkast naar het buitenland.

4. Overweeg je opties

Voordat het zover is, stel jezelf de volgende vraag: is dit wat ik écht wil? Is het antwoord ‘ja’, op de dag van de gestelde vraag (en de de dag daarna en de dag daarna)? geef je dan over. He-le-maal. En laat je droom of dromen uitkomen.

5. Ga ervoor

No buts and no maybes! Vertrouw op jezelf, je intuïtie en vooral de situatie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
In 2016 ga ik het anders doen: van dromen naar daden
Sluiten