Alice Boothby
Alice Boothby Lifestyle 19 dec 2015
Leestijd: 2 minuten

Iedereen kan het: zo lak je je nagels ‘netjes’

Het is en blijft lastig: je nagels écht mooi lakken zonder uit te schieten. Ook een beschadiging in de lak is snel gemaakt Daarom: vijf handige tips om nooit meer te vergeten.

1. Bereid je goed voor

Een goede voorbereiding is het halve werk. Om te beginnen: zorg ervoor dat je nagels geknipt zijn, vijl eventueel de randjes bij. Als je nagellak snel bladdert, dan kan het zijn dat je nagels nog niet helemaal vetvrij waren. Daarom is het belangrijk om nog voordat je begint met lakken, je handen goed te wassen met water en zeep.

Zorg er ook voor dat je alle spullen die je het komende half uur nodig hebt (je telefoon, de afstandsbediening, een potje nagellakremover) hebt klaar liggen. Zodat je straks niet met je natte nagels spullen moet gaan zoeken en zo onnodig je mooie laklaag beschadigd.

2. Vaseline

Geen steady hand? Geen nood. Breng heel voorzichtig met een wattenstaafje een beetje good old Vaseline aan op je nagelriemen. Omdat Vaseline vet is, zorgt het ervoor dat de nagellak zich niet gaat hechten aan je huid. Let op: zorg ervoor dat er geen Vaseline op je nagel terecht komt. Als je klaar bent met lakken, veeg je zo met een tissue de Vaseline met lakresten in één keer weg!

3. Basecoat

Maak er gelijk een goed voornemen van: gebruik áltijd een basecoat als eerste laag. Je basecoat beschermt jouw nagels tegen verkleuren en maakt ze egaal. Daarnaast zorgt een goede basis voor een langere hechting van de lak. En laat dat nou precies zijn wat jij wilt.

Tip: breng twee basislagen aan. Eén op de bovenste helft van je nagel en eentje over de gehele nagel.

4. Lakken maar!

Breng nu je nagellak aan door drie keer licht (!) te strijken. Begin links, dan rechts en strijk het overtollige lak in het midden uit. Laat je nagellak vervolgens helemaal opdrogen voordat je aan een nieuwe laag begint. Ga nu niet als een dolle laag over laag smeren, drie dunne lagen zijn het absolute maximum. Anders gaat je lak weer afbladderen en dat wil je niet.

Tip: door de zijkanten van je nagels vrij te houden van nagellak lijken je nagels optisch langer.

5. Topcoat

Gebruik ten slotte een (sneldrogende) topcoat om je mooi gelakte nagels een nog langer leven te geven. Het geheim van een zo goed als slijtvaste toplaag? Breng de topcoat aan op een nét niet droge nagellak.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.