Gina Pesulima
Gina Pesulima Lifestyle 16 dec 2015
Leestijd: 2 minuten

Hebben! 6 x Kijkboeken met een modisch randje

Een mooi, (groot), glimmend fotoboek om in te kijken. Wie wil dat nou niet? Aanschouw: de 6 nieuwste en fijnste mode-exemplaren. Leuk om te geven, nog leuker om te krijgen.

1. Women in This Town van Giuseppe Santamaria

Op straat spotten we de nieuwste modetrends, dat moge duidelijk zijn. In ‘Women in This Town‘ toont art director en blogger Giuseppe Santamaria ons streetstyle snapshots van moderne vrouwen uit Londen, Madrid, Parijs, Los Angeles, New York, Melbourne – noem maar op. Inspiratie ten top. P.S. onlangs bracht Santamaria ook een mannelijke editie uit, ‘Men in This Town‘. Beiden zijn verkrijgbaar bij bol.com, 15,99 euro.


Foto: Giuseppe Santamaria

2. Grace van Grace Coddington

Grace Coddington (creative director Vogue Amerika, red) is 73 jaar en is met haar zwarte garderobe, wilde bos rode haar en onelegante manier van lopen (daarom vinden we haar zó leuk!) al een halve eeuw toonaangevend in de mode-industrie. ‘Grace‘ is een visuele viering van 30 jaar mode bij Vogue. Een verplicht nummertje voor iedere modeliefhebber. Verkrijgbaar bij mendo.nl, 125 euro.

3. Models of Influence van Nigel Barker

Dit prachtboek zet de 50 meest iconische gezichten uit de mode-industrie van de jaren ’40 tot nu in de schijnwerpers. Van Twiggy tot aan Cindy Crawford en Karlie Kloss. Een genot om in te bladeren! Verkrijgbaar bij bol.com, 31,99 euro.


Foto: Nigel Barker

4. For the Love of Bags

Twee woorden: jaloers gekwijl! Dat is het effect dat dit fotoboek, vol to die for designertassen, op jou heeft. Genoeg redenen om te sparen dus. Verkrijgbaar bij teNeus, 59,90 euro.


Foto: Sandra Semburg

5. In Your Face van Mario Testino

Over de stijl van fotograaf Mario Testino (hysterisch! naakt! kleurrijk!) valt te discussiëren. Hoe dan ook, ieder beeld is ‘in your face’. De naam van het boek, dat zijn beste werk bundelt, is dan ook perfect gekozen. Verkrijgbaar bij bol.com, 34,99 euro.


Foto: Mario Testino

6. The Art of Beauty

Zet ‘m maar op je verlanglijstje, het koffietafel boek van supermodel Naomi Campbell. Het boek over het eerste donkere model dat op de covers van de Franse Vogue en TIME stond geeft in Volume 1 een overzicht van haar beste werk. Wat opvalt: La Campbell lijkt geen spat ouder te worden. In Volume 2 vertelt ze het autobiografische anekdotes bij magazine covers, toont ze persoonlijke snapshots en meer. Je moet voor deze Collector’s Edition flink in de buidel tasten, maar dan heb je ook wat. Nog niet verkrijgbaar, maar al wel voor te bestellen via mendo.nl, 1.250 euro.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Hebben! 6 x Kijkboeken met een modisch randje
Sluiten