Floor Gijsbertse
Floor Gijsbertse Lifestyle 21 dec 2015
Leestijd: 1 minuut

Een fotoshoot met… pijlstaartroggen

Diep in de zee! Enkele modellen hebben onlangs een wel heel exotische fotoshoot gehad. De shoot speelde zich af op de bodem van de zee met als prop een aantal pijlstaartroggen. Deze vissoort komt alleen voor in tropische wateren en staat bekend om zijn ‘stekel’.

Tropische wateren

De 55-jarige fotograaf Christian Coulombe schoot de ‘magische’ plaatjes vlakbij Moorea in de prachtige blauwe wateren van de South Pacific. Modellen in bikini’s namen onder water allerlei – toch wel ongemakkelijke – poses aan met, rond om of onder hen een fotogenieke pijlstaartrog. Het ene model lijkt het prettiger te vinden dan de andere, maar het feit blijft dat deze vissoort zich zal verdedigen als het zich aangevallen voelt.

Gevaar op de loer

Wanneer het dier zichzelf verdedigt of aangevallen voelt zwemt het weg of worden mensen in de voet gestoken. Het kan ook voorkomen dan mensen per ongeluk langs de stekel van het dier vegen. Deze stekel kan een snede achter laten of opzwellen door het gif in de stekel. Maar soms wordt de steek van het dier fataal. Zoals in 2006. In dat jaar kwam de Australische tv-presentator Steve Irwin om het leven door een steek van een Gladde pijlstaartrog in de buurt van zijn hart.

Bekijk hieronder enkele foto’s van de tropische fotoshoot.

Foto’s: Christian Coulombe voor Smartshot

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Een fotoshoot met… pijlstaartroggen
Sluiten