Pim Spoor
Pim Spoor Lifestyle 7 dec 2015 / 12:28 uur

Deze dame leeft volledig groen

Een vleugje kleur in je outfit kan nooit kwaad, maar deze dame neemt het wel erg letterlijk. Elizabeth Sweetheart uit Brooklyn heeft waarschijnlijk Kermit de Kikker als stijlicoon, want zij hult zichzelf (en alles om zich heen) enkel in het groen.

De 74-jarige Elizabeth staat in haar buurt bekend als ‘The Green Lady’. Logisch ook, want ze draagt van top tot teen groen, matcht haar haarkleur met haar kleding en zelfs in haar make-up zet ze de kleur door. En daar houdt het niet op. Haar liefde voor groen besloot ze ook in haar interieur terug te laten komen. En zo leeft ze nu al twintig jaar. Groen dus.

Groene vacht

De voormalige coupeuse schildert nu vanuit huis miniatuuraquarellen in haar groene huis. „Het is grappig hoe je een aantal dingen kan verzamelen en dat dan blijft groeien. Ik bén gewoon groen geworden, ik kan geen andere kleur meer dragen,” vertelt ze aan de New York Times. Ze liet jaren lang de familiehond Dylan uit en was zelfs plan zijn vacht groen te verven. Zoon Sam stak daar een stokje voor.

Foto: Hiroko Masuike/The New York Times

Elizabeth is zo bekend, dat ze een Halloween kostuum is geworden. Een meisje die ze nog nooit had gezien, verkleed als Miss Sweetheart, belde tijdens Halloween bij haar aan. „Ze had zelfs mijn lengte.” Zelfs haar chirurg was fan van haar haarkleur. Tijdens een hersenoperatie mocht ze haar felle lokken behouden, terwijl mensen normaal worden kaalgeschoren. Blijkbaar is iedereen fan van The Green Lady.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Deze dame leeft volledig groen
Sluiten