Alice Boothby
Alice Boothby Lifestyle 25 dec 2015 / 11:55 uur

Deze 90’s-cadeaus wilde elk meisje hebben voor kerst

Stam jij uit de nineties? Dan zijn deze cadeaus voor jou een feest der herkenning. Wat wilde jij hebben?

De kans is groot dat je, net als heel veel andere nineties-kids, eind november smachtend aan het wachten was op die duimdikke Intertoys-folder om vervolgens driftig aan te kruizen wat je wel niet wilde hebben.

Dit was de tijd waar kinderen zich moesten vermaken zonder tablets, laptops van hun ouders en smartphones. Met welk van dit old skool speelgoed speelde jij vroeger?

Furby

Mocht jij een Furby van je ouders? Dit peperdure cadeau wilde zowat ieder kind hebben. Maar de gelukkige Furby-bezitters waren er ook weel héél snel klaar mee.

De Droomtelefoon

In het pre-mobiele telefoon tijdperk stond de Droomtelefoon hoog op het verlanglijstje van vele nineties-meisjes. Fun fact: wist je dat-ie nog steeds bestaat? De Droomtelefoon praat en geeft jou en je vriendinnen opdrachten zodat jullie samen kunnen ontdekken wie de geheime aanbidder is. Spannend!

Plakoorbellen

Voor als je nog geen echte oorbellen mocht, bood deze kekke plakoorbellen-set de oplossing. Dertig setjes in alle kleuren en maten. Keuzestress!

Skydancers

Goed voor urenlang speelplezier én boze blikken, tot het touwtje afbreekt.


Tamagotchi

Een Tamagotchi verzorgen was een hele klus en lang niet ieder kind bleek opgewassen te zijn tegen de wensen van zijn of haar virtuele huisdier. Voor je ‘t wist, was-ie dood.

Spice Girls Barbies

Eind jaren negentig draaide de marketingmachine van de Spice Girls op volle toeren. Een Spice Girls-lolly onder de boom? Nee! Spice Girls Barbies wilden we hebben, en het liefst allemaal.

Magic Twisty

Kan je de Magic Twisty nog herinneren? De reclames voor dit ‘magische beestje’ werden tot in den treuren uitgezonden. Maar voor kinderen was de Magic Twisty prachtspul. Je kon dit grappige diertje over je vingers laten kruipen met een onzichtbaar touwtje.

Star Castles

We waren ‘m bijna vergeten. Maar Star Castles was hét poppenhuis voor meisjes op de jaren negentig. Naast Polly Pockets, dan.

My Little Pony (met lang haar!)

Welk meisje wilde nu geen My Little Pony? Het liefst eentje met lang haar, want die kon je zo lekker borstelen of invlechten. Tot het moment dat je zusje het heft in eigen handen nam en je pony van een nieuw kapsel wist te voorzien.

Het klaparmbandje

Maakte jij vroeger ook de blits op het schoolplein met een klaparmbandje? Verkrijgbaar in alle soorten en maten. Een armband dragen was nog nooit zo leuk.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Deze 90’s-cadeaus wilde elk meisje hebben voor kerst
Sluiten