Metro
Metro Lifestyle 1 dec 2015 / 08:41 uur

De sport- en foodcolumn van Annemerel: 52 weken

Elke dinsdag brengt Metro Lifestyle de sportcolumn van sport- en lifestyleaddict Annemerel.

Goedemorgen, het is vandaag 1 december. Dat betekent niet alleen dat het feestdagenseizoen officieel geopend is, het betekent ook dat ik nu precies een jaar een column en verhalen voor Metro mag schrijven. En om in Thanksgiving-termen te spreken, daar ben ik ontzettend dankbaar voor. Het afgelopen jaar heb ik mooie mensen mogen ontmoeten en ik heb veel van ze geleerd.

Zo raakte ik enorm geïnspireerd door ultraploopster Léonie van den Haak die iedere ochtend (halve) marathons loopt als training. En door Susan Kuijken, die volgend jaar op haar dertigste voor het eerst naar de Olympische Spelen gaat en haar olympische droom nooit heeft opgegeven. Niemand minder dan Dafne Schippers en Novak Djokovic motiveerden me om beter op mijn voeding te letten, want dat maakt volgens hen niet alleen substantieel verschil in je sportieve prestaties, maar ook hoe je je voelt. Dat wist ik natuurlijk wel, maar als een Dafne of Novak je dat vertelt, maakt dat net even wat meer indruk.

Ik leerde ook dat burn-outs in een klein hoekje zitten en dat het belangrijk is om regelmatig stil te staan bij de dingen die je echt gelukkig maken. Want wat maakt jou nu echt gelukkig? Is dat die keiharde sixpack en die promotie op je werk? Of is dat gezelligheid met familie en vrienden en je gezond en energiek voelen? Natuurlijk is ambitie belangrijk, maar wat betekent het behalen van doelen als je niet gelukkig bent met wie je bent en wat je doet?

Deze week sprak ik Ashley Samwel. Naast haar modellenwerk, website en werk als personal trainer ontwikkelde ze afgelopen jaar een nieuw fitnessconcept dat vanaf januari van start gaat. Waar ze de tijd vandaan haalt is voor mij nog steeds een raadsel, maar in plaats van mijn eigen prestaties vergelijken met die van haar, applaudisseer ik die van haar en focus ik me verder op mijn eigen leven. Ook dat heb ik afgelopen jaar geleerd.

Dankjewel Metro voor het afgelopen jaar en ik hoop dat ik nog even door mag gaan/leren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
De sport- en foodcolumn van Annemerel: 52 weken
Sluiten